ÆBLE-ROSER

ÆBLE-ROSER

For et par år siden så du sikkert disse smukke æble-roser over alt på facebook eller youtube? Jep, det gjorde jeg også! Herhjemme er de bare hængt ved. Elsker at de er så smukke – er nemlig typen, der spiser ekstra meget med øjnene! Desuden smager de riiiiigtig godt og er perfekte, hvis du lige er vært for en eftermiddags-kaffe-aftale!

Du skal bruge – til 6 styks:

–  1 rulle butterdej

– 6 spsk marmelade – jeg brugte en hjemmelavet mirabelle-marmelade, find opskriften her

– 1 citron

– 3 dl vand

– kanel

– ca. 10 mindre/mellemstørrelse hjemmeplukkede æbler eller 5 af de store købte

– Piskefløde eller creme fraiche

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

Fjern kernehuset på dine æbler. Halvér dem dernæst. Tag dit mandolinjern eller en kniv og skær en masse tynde skiver. Kom vand og saften fra citron i en skål. Læg æblerne ned i citronvandet og kom det i mikroovnen i 3 minutter. Hvis du lægger din butterdej vandret, så skær den lodret i 6 lige store strimler. Tag en strimmel og smør 1 spsk marmelade på. Strø lidt kanel over. Læg én skiv æble øverst i venstre side af strimlen af dej. Kom dernæst en skive æble på, som overlapper den anden og fortsæt langs hele dejstrimlen. Det ser således ud:

Så bøjer du det nederste dej op over æblerne, således:

Rul strimlen fra venstre mod højre. De kan godt drille lidt – nogle af æblerskiverne kan hoppe ud, mens du ruller, men stik dem blot ned på plads igen. Kom dem op en form – vil anbefale en silikoneform, da de er nemme at få ud af. Hvis de er af porcelæn eller andet, så husk at smøre formen med olie eller smør. Gentag processen med alle 6.

Kom æbleroserne i ovnen og bag dem i ca. en halv time.

Pisk fløden til skum eller spis creme fraiche til dine smukke æble-roser og nyd både synet og smagen!

Velbekomme ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *