ANTIPASTI – aioli, salsa, pesto & oliventapenade

ANTIPASTI – aioli, salsa, pesto & oliventapenade

Antipasti eller tapas? Flest af de ingredienser jeg har benyttet er fra italienske køkken, derfor har jeg valgt at kalde dette indlæg for antipasi. Meeeeen kært barn har jo mange navne og jeg ELSKER at sidde og nippe til lækre små retter og drikke et godt glas rødvin til. Det er altid her de rigtig dybe samtaler kommer på bordet. Det er fantastisk til enhver anledning – om det er datenight, en tøseaften eller en fødselsdag.

Pesto

– 3 spsk Pinjekerner

– Basilikum (to små el. en stor)

– ca. 1 dl olivenolie

– 1 fed hvidløg

– 70 g parmesanost

– salt og peber

Tag alle dine ingredienser op i en foodprocesser eller morter og blend det godt sammen. Smag til.

Aioli

– 1 bæger pasturiseret æggeblomme

– 1 fed hvidløg

– 1 dl rapsolie

– Lidt citronsaft

– salt og peber

Tag en skål og tilsæt presset hvidløg, æggeblomme og én spsk olie ud af din dl. Pisk det godt sammen og tilsæt resten af olien under omrøring i en tynd stråle. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Oliventapenade 

– 1 glas gode oliven

– Et par spsk olivenolie

– 2 tsk tørret timian

– salt og peber

Tag alle ingredienser op i en morter eller foodprocesser og blend alle ingredienser godt sammen. Smag til med salt og peber.

Tomatsalsa

– 3 blommetomater

– 1 spsk hvidvineddike el. æblecider

– 1 spsk olivenolie

– 1 spsk tomatpuré

– Lidt frisk rosmarin

– salt og peber

Halvér dine tomater og skrab det flydende i midten af tomaten ud med en ske og smid det ud. Tag ‘skallen’ at tomaerne ned i en foodprocesser eller en morter og kom resten af ingredienser i og blend godt. Hvis du gør det i en morter er det en god idé at klippe lidt ned i morteren med en saks, da det er svært at morte ‘skallen’ af tomaten.

Bagt butternutsquash

– butternutsqash

– spidskommen

– Balsamico

– olivenolie

– Salt og peber

Skær dit butternutsquash i skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Kom olivenolie på evt. med en pensel, sammen med salt, peber og spidskommen. Bag dem i 30 minutter på 200 grader i en halv time. Strø lidt balsamico ud over, når de kommer ud af ovnen.

Bonusinfo: 
Osten er en primadonna, købt i netto og smager fantastisk! Udover det, havde jeg købt bresaola og en god serrano! Hvis du har mulighed for det, så gå altid i en god osteforretning og få dem til at skære to skiver af fx 4 forskellige oste og 4 forskellige slags kød. Det er meget sjovere! Det her var altså et par bud på dyppelser og bagt butternutsquash til antipasti.

Velbekomme ♥



7 thoughts on “ANTIPASTI – aioli, salsa, pesto & oliventapenade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *