Aspargestærte med karamelliserede rødløg

Aspargestærte med karamelliserede rødløg

Her er en lækker opskrift på aspargestærter med karamelliserede rødløg. Det er en genial ret, som både kan serveres som forret, til frokost eller som tilbehør, hvis du skal grille.

Aspargestærter med grønne asparges i sæson

Det er vigtigt at lave mad med råvarer, der er i sæson. Hver måned vil der være nye råvarer at se frem til. Derfor kan madlavningen altid variere, hvilket jo er vidunderligt! Så ud og køb en masse grønne og måske endda hvide asparges også!

Aspargestærter med karamelliserede rødløg

En lækker forret, frokost eller tilbehør til grill.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Ret Forret, frokost
Køkken dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 bundt grønne asparges med ca. 12 styks
  • 1 rulle butterdej
  • 2 rødløg
  • 2 spsk smør
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 40 g revet ost cheddar eller mozzarella er gode bud
  • 1 æggeblomme til pensling
  • 1 spsk honning til pensling
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skær 4 lige store stykker butterdej ud. Stykkerne skal være 20×10.
  • Lav først de karamelliserede rødløg. Skræl løgene og skær dem i ringe. Kom smør på panden og steg løgene heri, til de bliver bløde, men ikke tager farve. Kom derefter sukker på sammen med æblecidereddiken. Smag til med salt og peber og lad det stege under omrøring. Lad løgene karamellisere. De er færdige, når de har fået en smuk, mørk, gyldenbrun farve.
  • Læg to af skiverne på en bageplade med bagepapir på. Lad der være lidt mellemrum i mellem dem. Disse to lag danner nu bund for hver tærte. Tag en kniv og skær i cm fra kanten hele vejen rundt på de to sidste dejstykker, sådan så de danner en rammeform. Læg én ramme ovenpå hver bund.
  • Placér dine karamelliserede rødløg i midten af rammen, så det ikke rammer kanterne.
  • Kom derefter ost på begge. Fordel det over hele midten.
  • Skær dine asparges efter længden på midten, sådan så de lige kan lægge der, uden at stikke ud på kanten. Placér 6 asparges på hver, oven på osten.
  • Bland æggeblomme med honning. Pensl rammen med blandingen.
  • Bag dine tærter i ovnen på 175 grader, varmluft i ca. 10 minutter. Rammen skal være gyldenbrun og skal være hævet op, på højde det dine asparges.
  • Server med det samme. Velbekomme ♥
Keyword grønne asparges, karamelliserede rødløg

Læs også: Butterdejspakker med asparges, brie og bresaola

Aspargestærter – Fremgangsmåde i billeder:

Step 1
Step 2
Step 3
Step 4
Step 5




Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.



1 thought on “Aspargestærte med karamelliserede rødløg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *