Bachelor-reception med Osteposten

Bachelor-reception med Osteposten

{indlægget indeholder reklame for Osteposten}

Ved du ikke helt, hvad du skal gøre når du eller din nærmeste bliver bachelor? Skal man overhovedet fejre, at man er blevet færdig? Svaret er: JA, selvfølgelig skal du det!? Du har kæmpet dig igennem 3 år på et universitet og det er fandme sejt! Jeg beskriver her mit bud på, hvad du kan gøre… Jeg siger ikke det er det du skal – jeg siger blot at det er én måde, som var super god for mig – En bachelor-reception!

Hvordan beretter (nogle) mænd at blive udsat for vold af deres kvindelige partner?

Min eksamen lå ret sent på dagen. Kl. 14.45-15.45. Mit bachelorforsvar omhandlede partnervold mod mænd i Danmark – et super tabubelagt emne, som der ikke er ligestilling på! Det er faktisk sådan, at vores lovgivning kun tager hånd om kvinder, der har været udsat for vold i nære relationer. Mænd, der har været udsat for det selvsamme har ikke en sammenlignelig lov på området, som resulterer i, at de ikke kan få samme hjælp som kvinder kan! Hvilket jo er super paradoksalt i forhold til, at det er kvinderne som kæmper for at få ligestillingen på alle mulige andre parametre…
Jo…

Nu skal jeg sige jer, hvad vi fandt ud af:

 • Mænd bliver ofte i sammenhæng med vold sat i direkte forbindelse med krænkeren… Der kom rigtig mange gode pointer ud af #Metoo-bevægelsen, men den har også gjort at mænd ofte bliver sat i en position som værende voldsudøver – hvilket gør det endnu mere tabuiseret, når der bliver byttet om på rollerne.
 • Derudover konkluderede vi, at mænds historie som magtelite har resulteret i, at mænd bliver positioneret (af kvinder, andre mænd og debattører blandt andet) som svage, vatpikke eller tøffelhelte, hvis de udviser, at de ikke kan modstå presset, som den eventuelle partner udsætter ham for og hvis han står frem med det.
 • Sidst men ikke mindst fik vi fremskrevet at diskussionen omkring partnervold har godt af at gå i en mere menneskelig retning, hvor vi bør tale om, hvad der sker med selve mennesket, der har været i en situation med partnervold i stedet for, at diskussionen skal handle om køn (det skal i hvert fald ikke være hovedpointen, når emnet tages op – køn er svært at udelukke helt).

Vil I vide mere op netop det her emne? Eller vide noget mere om, hvem vi har interviewet? Så skriv det endelig til mig, under mit faste opslag på instagram! Jeg tror nærmest jeg kunne skrive en hel roman om det ♥

Nå, det var et lille sidespor – et meget vigtigt et – som jeg synes at alle bør kende til! Især det med lovgivningen, for det skal der selvfølgelig laves om på!

Bachelor-receptionen

Men jeg kom så ud af eksamenslokalet, med min makker og vores 12-tal ved min side og udenfor stod familien med champagne! Derefter tog vi hjem til min kæreste og jeg på vores tagterrasse, hvor min far havde lavet det lækreste mad – ever – så jeg kunne få lov til at koncentrere mig om eksamen! Vi var omkring 20 mennesker og det fungerede bare så fint, med et udendørs arrangement, en bachelor-reception, i det gode vejr og en laaaang buffet. Jeg skal nok nedskrive menuen for jer her:

 • Hjemmelavet flute
 • Serrano skinkeben
 • Små snackpølser
 • Croqueta med sortfodsskinke, portobello og trøffel
 • Rødbedecarpaccio med ged, balsamico og sprød rugbrød
 • Sprøde små gulerødder stukket ned i gulerodspesto
 • Albondingas
 • Porchetta

Skriv hvis I vil have en specifik opskrift! Så lokker jeg den ud af min far ♥

Meningen med en bachelor-reception var egentlig, at folk kunne komme og smutte som det passede dem ♥ Det faldt på en tirsdag, så folk skulle ikke føle sig bundet til at blive der, hvis de skulle tidligt hjem.

Overvældende og rørt

Jeg troede egentlig ikke, at man fik gaver til sådan en arrangement, men nogle havde dog alligevel spurgt, hvad jeg ønskede mig. Alle havde blomster eller gave med og nogle endda begge dele – vildt overvældende! ♥ Det havde jeg slet ikke overvejet at jeg kunne få og vi havde pakket alle mine vaser ned i flyttekasser, haha… Frem og ud med dem igen.. Min farmor og farfar, som kom helt fra jylland havde pakket to arvestykker ned til mig ( så vildt – elsker sådan noget!) – en halskæde og en skål, som min oldemor har været ejer af. Min svigermor kom også hele vejen fra fyn – så sødt! Nå, men så sad vi ellers bare og snakkede og hyggede os! ♥

Efter en pisse hyggelig aften tog jeg i byen med min bror og mødte min makker og hendes venner i byen… En kort men god fornøjelse (vi var trætte…)

Osteposten

I centrum af bordet stod de lækreste oste, som jeg havde fået leveret personligt af Osteposten. Fire vanvittigt lækre håndværksoste, som I bliver nødt til at smage!!!! Jeg troede egentlig jeg havde to yndlings, men jeg måtte ende med et bøje mig i støvet for den tredje… De kommer her:

 • Brie De Nangis (yndlings)
 • Midsommerost (yndlings)
 • Gedegouda med bukkehornsfrø (slår dem alle)
 • Bresse Bleu (stadig vildt god)

Ostepostens koncept er SÅ smart. Du bestiller en pakke med fire lækre oste på omkring 800 gram i alt. Du kan vælge mellem 3 løsninger. At købe en enkelt kasse og prøve det i én måned (uden abonnement), en løsning, hvor du får en kasse hjem i 3 måneder eller 6 måneder. Jo flere måneder du vælger, des billigere bliver kassen om måneden!

Så kommer de hjem til din dør og så er der bare ost til det skønneste tapasbord.. Men osten er faktisk ikke de eneste du får. I min kasse hørte der en citronmarmelade og en pakke knænbrød til, og derudover en flyer, med en beskrivelse af ostenes historie, kvalitet og endda nogle forslag til servering og et par opskrifter! Det var SÅ fedt, at man lige kunne få lidt viden omkring det man skulle til at spise – det tror jeg også gæsterne til min bachelor-reception nød godt af!

Ostepostens holdning:

“Oste lavet efter traditionelle metoder, af passionerede bønder og med respekt for dyrevelfærd fortjener en plads på din ostetallerken.”

Så kan du overraske og glæde gæsterne med noget andet end de sædvanlige fra Netto. Altså, FANTASTISKE oste! Hvis du er en osteelsker, ligesom mig, så tag et kig på deres hjemmeside lige her.

Mangler du lige opskrifter til dyppelsen til dit tapasbord til en eventuel bachelor-reception? Så klik her.

Jeg håber I kunne bruge informationen omkring min bachelor-reception og ikke mindst at I blev klogere på emnet “Partnervold mod mænd i Danmark”.2 thoughts on “Bachelor-reception med Osteposten”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *