Bagte søde kartofler fyldt med kylling og pesto

Bagte søde kartofler fyldt med kylling og pesto

En lækker hverdagsret med bagte søde kartofler

Bagte søde kartofer. Årh, det er så skønt! Det er perfekt at få i hverdagen, hvis det skal være rigtig godt… Jeg tror alle elsker søde kartofler og man kan gøre med dem lige som man har lyst til. I dette tilfælde valgte jeg at bage dem, for dernæst at fylde dem. Vi kan godt lige at spise lidt sundere i hverdagene end vi gør i weekenden, så det var lige et bud på en lidt sundere ret af slagsen.

Læs også: Sund og grøn tærte med kylling

Hjemmelavet pesto

Hjemmelavet pesto er en sikker vinder! Man burde aldrig købe et glas eller en bøtte, for det er bare så optur at lave selv… Man går der og hygger sig med at smage den til, så den passer lige ind i ens smagsløg. HAPS! Man føler sig altid som en ægte italiener…. Det gør jeg i hvert fald og ISÆR, hvis jeg støder min pesto i min morter og ikke i foodprossoren, men det må du gøre præcis som du lyster. Jeg fik sneget lidt spinat ind, lige for sundheden og lækkerthedens skyld ♥️

Læs også: Grøn salat med avocado, pasta og pesto

Bagte søde kartofler fyldt med kylling og pesto

En sundere og vildt lækker opskrift med bagte søde kartofler og lækkert fyld med spinat, basilikum og kylling.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Bagte søde kartofler

 • 2 store søde kartofler eller 4 mellemstørrelse
 • 2 spsk olivenolie
 • 2 tsk salt

Kylling- spinat- basilikumpesto

 • 1 bundt basilikum
 • 80 g spinat
 • 1 dl olivenolie
 • 30 g hård ost
 • 2 hvidløgsfed
 • en halv citron saften derfra
 • 50 g nødder jeg plejer af bruge hasselnød
 • 250 g kyllingebryst
 • salt og peber

Sådan gør du
 

 • Rens dine søde kartofler. Prik huller i dem med en gaffel – rundt om hele kartoflen. Gnid dem i olivenolie og salt og bag dem i ovnen på 175 grader i ca. en time.
 • Steg dit kyllingebryst i ca. 15 minutter i olivenolie på en pande. Husk at krydre det med salt og peber inden. Når kyllingen er færdig og har fået en fin farve, så river du kødet fra hinanden mellem to gafler, så kødet bliver helt trevlet.
 • Kom spinat, basilikum, ost, hvidløg og nødder op i en foodprocessor. Bland det godt og kom olivenolie i, lidt efter lidt, mens du blender. Smag til med salt, peber og citronsaft. Kom evt. mere olivenolie i, hvis du ikke synes konsistensen er flydende nok til din smag.
 • Bland kyllingen i din færdige pesto.
 • Når dine søde kartofler er færdige lader du dem køle lidt af. Skær derefter et kryds i toppen og pres dem blidt på siderne, så noget af den søde kartoffel kommer op til overfladen. Kom en ordentlig klat pestofyld på hver kartoffel.
 • Server mens de er varme. Velbekomme ♥️

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *