Bao

Bao

Jeg opdagede bao for første gang, da jeg bestilte mad udefra for ca. et halvt år siden. Bao er en bolle, der dampes i en kinesisk dampkoger. Jeg har smagt bao med mange forskellige former for fyld – men for mig har det fungeret bedst med noget langtidsstegt kød og nogle grøntsager fra det asiatiske køkken og ja… noget sprødt!

BONUSINFO: En kinesisk dampkoger er ikke særlig dyr – én dampkoger i en god størrelse koster mellem 100-300 kroner. Du kan selvfølgelig dampe på anden vis – jeg synes blot at dampkogeren er god.

Jeg blander stort set altid mit kød til mine bao med hoisin sauce – det smager fantastisk!

Jeg har nedskrevet min opskrift på grunddejen, som jeg har eksperimenteret lidt med – så den får i her.

I skal bruge (til 12 styks):

– 30 gær

– 3 dl lunkent vand

– 575 g hvedemel

– 2 spsk honning

– 1 spsk olivenolie

– salt

Smuldr gær op i vandet i en skål. Kom derefter honning, salt og olivenolie i. Tilsæt til sidst mel, lidt efter lidt. Bland massen rigtig godt sammen. Stil dejen til hævning i en times tid.

Når dejen har hævet færdigt: Del dejen op i 12 lige store stykker og rul dem ud, så de bliver ovale. De skal være store nok til at kunne bøjes på midten – tænk på, at der skal være fyld i.

Klip et stykke bagepapir, sådan så den passer ned i dampkogeren. Prik en masse huller i bagepapiret, så dampen kan komme op igennem (jeg plejer at bruge en kødnål til dette).

Damp ca. 3 ovale dejklumper ad gangen i ca. 15 minutter under låget.

Forslag til fyld:

– pulled pork

– marineret laks

– forårsløg

– agurk

– gulerødder

– chili

– koriander

– salat

– lime

– syltede rødløg – find min opskrift her

Velbekomme ♥



2 thoughts on “Bao”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *