Bedste restauranter i Dubai – Guide til gode spisesteder

Bedste restauranter i Dubai – Guide til gode spisesteder

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er et skyhøjt gastronomisk niveau, når det kommer til restauranter i Dubai. Du kan få VIRKELIG god mad rigtig mange steder! Her får du mine personlige favoritter, som er kogt ned til 9, gennem de 1½ år jeg har boet her sammen med min kæreste. Flere af restauranterne har jeg besøgt flere gange, hvilket selvfølgelig er et kæmpe kvalitetsstempel, når der er så mange gode og nye steder at besøge. Der er lidt for enhver smag ♥

Hvis du ikke har været inde på min blog før og blev nysgerrig på, hvorfor jeg bor i Dubai kan du læse mere om det i indlægget her. Du kan også finde en generel rejseguide til Dubai her, som beskriver, hvad du skal opleve og hvad du skal se. Nu til sagen:

Boca

Boca er muligvis stedet tættest på mit hjerte. Her har jeg været mange gange, simpelthen fordi 1) at personalet interesserer sig 2) de fylder godt op i glasset og 3) man føler sig velkommen. I Dubai er det svært at finde et sted, hvor man føler sig hjemme. Der er altid god service på restauranterne, men det er sjældent at finde et sted som Boca, hvor der er lækker mad, hvor både køkkenchefen og ejeren kommer hen til bordet for at sige hej og for at få en god snak. Maden er spansk tapas med delekoncept og så går de rigtig meget op i bæredygtighed, hvilket er så sejt! De går op i at servere lokale landbrugsafgrøder og så har de den fedeste vinkælder! Her SKAL du hen og sig gerne hej til Omar fra mig ♥ Restauranten ligger i DIFC. Hop også lige ind forbi Zuma (lige ved siden af). Deres bar er blevet kåret som nr. 23 i verden!

Pris: Her skal du komme til happy hour (16:30-19:30), hvor de serverer god vin på glas til en ganske udmærket pris ift. til, at det er i Dubai: 35 AED. Tapas retterne koster mellem 35-150 AED pr. ret. (35 AED svarer til 59,5 DKK)

Ossiano

Det her er en madoplevelse ud over det sædvanlige. Jeg fik en tur på Ossiano i 25 års fødselsdagsgave af min kæreste. Den eneste restaurant her på listen, der både er en spise- og sanseoplevelse. Du sidder og spiser i et akvarium (helt undervandsagtigt), altså kan du sidde og kigge på smukke fisk og hajer, mens du sidder og spiser din overdådige fiske- og skaldyrsmenu. Vi fik en tasting-menu med en masse retter og købte en flaske hvidvin dertil. Maden var skøn og eksperimenterende – noget jeg sætter stor pris på. Jeg elsker når man med sikkerhed kan sige “Det der ville jeg godt nok ikke lige kunne gå hjem og gøre efter”. Et romantisk sted, som ligger på Palmen, på Atlantis! Et minde som altid vil huskes, på en af de bedste restauranter i Dubai ♥

Pris: Vi kom af med ca. 2200 AED. Det svarer til 3.740 DKK. Vi valgte dog også to tilvalgsretter med caviar og trøffel.

Kinoya

Kinoya er ny i dubai. Den har været åben i et halvt år. Ejeren er en kvinde, der havde en Supper Club i nogle år. Det vil sige, at hun lavede mad derhjemme, og så kom folk og spiste i hendes private hjem. Efter hun havde udsolgte arrangementer uge på uge, valgte hun at starte en restaurant. Autentisk japansk. Ramen, sushi, you name it. Det er så velsmagende! Nu, hvor du er der, skal du smage deres plum wine. Virkelig interessant og mums, hvis du er til lidt sødt!

Pris: ca. 500 AED for 2 personer: 850 DKK, hvis du skal smage lidt af det hele på menuen og smage plum wine. Du kan slippe 100 AED for en omgang ramen og en øl.

Akira Back

Nicklas inviterede mig på Akira Back, på Valentinsdag. I den specielle anledning fik vi en set menu og købte en flaske vin dertil. Her er vi i det japanske køkken, hvor maden er lavet med et koreansk og internationalt touch. Køkkenchefen har før modtaget michelinstjerne (et princip man ikke kører med i Dubai). Menuen stod på alt fra tuna pizza (sashimi pizza), sushi, fisk og kød. Maden var i topklasse og stemningen var vidunderlig. Restauranten er meget moderne indrettet og indgangen er helt speciel. Vi fik en lækker drink i en fed bar, lige inde ved siden af. Det kan også anbefales. Lokation: På Palmen. ALLE bør smage en tuna pizza og her er den ekstra!

Pris: En aften for med lidt forskellige retter og en flaske vin koster ca. 1200 AED. Svarende til 2040 kr.

Indego by Vineet

Hvis du vil smage det bedste indiske mad, du nogensinde kommer til at smage i dit liv, så skal du tage på Indego by Vineet. Vineet Bhatia var den første indiske køkkenchef med en michelinstjerne og han har åbnet en restaurant i Dubai Marina. Måske du kender ham fra Netflix programmet: Final table, hvor han var dommer? Maden er SÅ fantastisk: Smag en klassisk butter chicken eller forsøg dig med en ret du måske aldrig har prøvet! Vi har været gennem det mest på menukortet og det er bare genialt. Sid udenfor med god udsigt til marinaen eller opsnap den indiske stemning indenfor. Pro-tip: De har indisk vin på menukortet og den hvide er SLET ikke dum! Den er faktisk LÆKKER! Prøv det ♥

Pris: Hvis du skal have en butterchicken (Murgh makhani) og et glas indisk hvidvin vil de koste dig 195 AED = 331 kr. Meeeeen du må love mig også at prøve forretten: Smoked chicken tikka. Den er for VILD!

Il borro Tuscan bistro

Hvis du er til italiensk (og hvem faaaaen’ er egentlig ikke det?) så skal du besøge Il borro Tuscan bistro. Maden er exceptionel god. Smagfuld og to die for! Tag en pizza og en pasta og del det! …og prøv også lige deres prosecco. Glassene det bliver serveret i er SÅ smukke. Ring i god tid og få et bord udenfor – det vil du ikke fortryde! Stemningen er helt italiensk, ferieagtig og så er det gode at restauranten både kan rumme en date og et familiebesøg. Alt er lavet fra bunden! Restauranten ligger på et hotel, der hedder Jumeirah Al Naseem. Det er et stenkast fra Burj Al Arab og Souk Madinat, hvis I kunne tænke jer at besøge disse steder også.

Pris: Ca. 500 AED for to hovedretter og 2 glas prosecco = 850 AED.

Coya

Coya har helt sikkert fortjent en plads her på listen. Det er en peruansk restaurant – altså en sydamerikansk lille perle. Restauranten er vildt fed. Virkelig lækker indrettet. Du træder nærmest ind i en vibe. Derudover er maden fuldstændig fantatisk og servicen er også i top! Vi besøgte stedet med et vennepar og fik en lunch set menu, som er mulig at få fra søndag til torsdag. Her får man et par retter for en fin pris. Maden var vidunderlig. Vi fik beef ribs, fish tacos og så kom de med en KÆMPE dessert platter som undskyld for forsinkelsen på hovedretterne. Restauranten ligger på Four Seasons i Jumeirah.

Pris: 130 AED per person (for maden til en set lunch). Svarer til 221 DKK.

Ibn AlBahr

Ibn AlBahr er på listen 1) fordi du kan sidde med tæerne i sandet (midt på en strand) og indtage maden og 2) fordi de har en frisk fiskebar, hvor du kan gå ind og pege på en hel frisk fisk eller noget skaldyr (hummer, krabbe og et udvalg af 3 forskellige fisk) og få dem grillet. Sådan noget synes jeg er EKSTREMT lækkert! Du får dem lige marineret i nogle krydderurter og noget citrus og smør/olie og så får du dem grillet. Genialt koncept! Lige noget for mig. Det er da friskt! Jeg synes det er en gemt lille perle – en af mine yndlings restauranter i Dubai.

Pris: Vi slipper omkring 300 AED, når vi er der (altså for to personer). Prisen er uden alkohol men med grillet hel fisk, forret og salat = 518 DKK

Abd el Wahab

Her kommer en lidt mere casual restaurant på listen. Den er ikke med for en gourmet oplevelse. Den er med, fordi det er smagfuld mad, der åbner dine øjne for nye retter ♥ Abd el Wahab er en libanesisk restaurant, som ligger hele to FANTASTISKE steder. Én i Souk Al Bahar med perfekt udsigt til Burj Khalifa og Dubai Fountain og én i Pier7 – en ikonisk bygning lige ude for Dubai Marina Mall, som huser 7 lækre restauranter. Maden er konge! Kan virkelig anbefale deres Fatteh med kylling og selvfølgelig en god omgang hummus med brød. HAPS! Hvis du vil have en ægte Dubai oplevelse, så skal du bede om en bord udenfor på Abd el Wahab i Souk Al Bahar. Så kan du spise libanesisk og se Dubai Fountain danse hver halve time. Det har vi gjort med mange af vores gæster og det har været lige dejligt hver gang. Desuden serverer de alkohol, som absolut ikke er en selvfølge for uformelle restauranter.

Pris: En hummus og en fatteh = 55 AED = 93,5 DKK.

Andre, der helt klart er værd at tjekke ud for hhv. morgenmad og snacks:

Nola

Det ligger i JLT. Bestil deres guacanola & deres spinach dip. Begge dele er addictive! ♥ Det er et virkelig skønt sted, som bør være et stamsted for et glas vin efter fyraften – lidt ligesom Boca. Der er happy hour fra 17-20.

Forever Rose Cafe

Denne skønne morgenmmadscafé ligger i Boxpark. Det skulle være verdens første 3D og 2D café. Den er sort/hvid og meget unik. Der står roser på bordene i glas ala skønheden og udyret som selvsagt skulle holde forevigt. Bedst af alt er, at det er stedet, hvor vi har fået bedst morgenmad i hele Dubai. Vil især anbefale deres shakshouka og deres halloumi garden.

Skriv til mig

Hvis du ved hjælp af min guide har fundet frem til en af de gode restauranter i Dubai ville jeg elske at høre det! Følg mit link her og skriv en besked til mig på Instagram. Det ville gøre mig så glad ♥Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *