Blomkålspuré med karamelliserede rødløg og svampe

Blomkålspuré med karamelliserede rødløg og svampe

Blomkålspuré, karamelliserede rødløg og svampe: What’s not to like? Det er alle samen nogle af mine favoritter.

Blomkålspuré

Jeg ELSKER blomkålspuré! Man kan lave den på tusinde forskellige måder! Koge blomkålen i fløde, riste blomkålen i ovnen og dernæste purére den eller som her: Koge blomkålen med smør, vand og salt. Et blomkål har jo en genial smag og det er så alsidigt! Man kan gøre så mange ting med det. Dog er min favorit tilberelsesmåde her at lave den til puré. Det smager bare episk, synes jeg!

Læs også: Pastinak deller

Karamelliserede rødløg

Egentlig skal der jo noget sukker til før at noget karamellisere. I min opskrift behøver du ikke at komme sukker ved. Jeg har lavet løgene med noget lækker balsamico i stedet. Det smager vanvittigt godt! Hvis du absolut vil bruge sukker i løgene kan du også sagtens det! Det er bare at tilsætte det præcis på det tidspunkt, hvor jeg ville tilsætte balsamico i opskriften. NEMT! Dog vil jeg råde dig til at prøve med balsamico, hvis du alligevel har det på lager. Du må gerne være lidt rundhåndet med det. Det kan løgene sagtens tåle! Pas på øjnene – det begynder at svie, når balsamicoen bliver varm! Ellers er der ikke andet at sige end, at jeg håber du bliver glad for min opskrift. Det smager fantastisk! Det håber jeg også du synes ♥️

blomkålspuré

Blomkålspuré med karamelliserede rødløg og svampe

En lækker kødfri ret du kan servere både til frokost og aftensmad
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Blomkålspuré

  • 1 halvt blomkålshoved ca. 500 gram
  • 75 g smør
  • 100 g vand
  • ½ citron
  • salt og peber

Karamelliserede rødløg

  • 2 rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk balsamico

Stegte svampe

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g brune champignoner

Derudover

  • 1 bundt frisk timian eller dild

Sådan gør du
 

  • Start med at sætte gang i de karamelliserede løg. Skræl løgene og skær dem til løgringe. Pil dem fra hinanden og steg dem på panden i smør og olie over medium varme.
  • Tilsæt løgene og rør rundt ofte. Tilsæt balsamico og skru ned for varmen. Lad dem stege i 10-15 minutter til løgene bliver mørke og gyldne i farven. Rør rundt ind i mellem.
  • Nu skal du have gang i blomkålspuréen. Tag en gryde og tilsæt vand og smør og finthakket blomkål (som du har skåret i tynde skiver). Tilsæt også en hel del salt – næsten en spsk. Lad det koge under låg i ca. 15 minutter til blomkålen er helt mør.
  • Kom indholdet i gryden over i din blender. Blend til det bliver en HELT glat puré. Smag til med citron, salt og peber.
  • Varm en pande op på middelhøj varme. Kom olivenolie, smør og et finthakket hvidløg på. Tilsæt dine svampe (der alle er skåret over i 4). Steg dem til de får en flot gylden farve. Det tager få minutter.
  • Anret din blomkålspuré langs kanten på tallerknerne, kom dernæst de karamelliserede løg på, så de ristede svampe. Pynt af med dild eller timian og servér.
  • Velbekomme ♥️

JEG ØNSKER AT VÆKSTE MED MIN LILLE HOBBY

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *