Butterchicken – Nem og uimodståelig opskrift

Butterchicken – Nem og uimodståelig opskrift

Det her er nok min yndlings kyllingeopskrift sammen med søde, bagte kartofler med pulled BBQ chicken. Jeg ELSKER butterchicken! Og er helt vild med ingredienser såsom frisk gurkemeje og ingefær, der lige giver retten det ekstra pift.

Det skal du bruge:

Marinade

  • ca. 400 g kylling
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 spsk friskrevet gurkemeje
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk garam masala
  • 1 spsk røget paprika
  • evt. lidt chipotle chili
  • 3 dl yogurt
  • salt/peber

Sovs

  • to store spsk smør
  • 1 dåse tomatpuré (den store)
  • 3-4 dl mælk
  • 1 dl vand + 1 bouillonterning eller pulver (grøntsags- eller kylling)

Ris eller blomkålsris

  • et halv blomkålshoved eller 2 dl ris

Evt.

  • en krydderurt til pynt

Sådan laver du butterchicken:

Skær dine kyllingefilleter i mundretter bidder.

Pres hvidløg og gurkemeje gennem et hvidløgspresser og bland det med resten af ingredienserne til marinaden, i en skål. Bland også kyllingen over i marinaden. Kom blandingen over i en frysepose og sæt den på køl i et par timer eller natten over.

Tag en pande og kom smør på. Når smørret bruser, taget du kyllingen sammen med marinaden og steger det.

Tag også en gryde og kom 1 dl vand op i sammen med bouillon. Lad det koge op og kom derefter tomatpuré, mælk i.

Når kyllingen er stegt godt og marinaden simrer lidt, kommer du indholdet fra gryden over i. Lad det simre i 5-10 minutter tid.

I mens laver du enten dine blomkåsris eller almindelige ris.

Steg enten dine ris efter anvisningen på pakken – eller tag et halvt blomkålshoved. Skyl det og bræk små buketter af og kom det op i din foodprocessor. Blend det til de får en rislignende form. Hæld dem over i en skål.

Kog rigeligt med vand og hæld dem over dine blomkålsris. Lad det stå i 1-2 minutter – og så er de klar til servering.

Når din sovs har den rette konsistens har du faktisk din butterchicken.

Kom ris eller blomkålsris over på din tallerken, med butterchicken ovenpå. Pynt med en krydderurt.

Velbekomme ♥

Føler du, der mangler noget på siden af tallerkenen? Så kig på min opskrift på naan-brød lige her.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *