Butterchicken

Butterchicken

Har I også fået en outstanding butterchicken på en indisk restaurant? Det jeg har i hvert fald! Den her slår stort set alle dem jeg har fået 😀 Haha – jeg håber I bliver enige!

Hvis du har tænkt dig at lave denne udgave af butterchicken- så lov mig at overveje at lave mine dertil hørende naanbrød – klik her for opskriften!

Ingredienslisten er ikke så lang, når vi trækker krydderierne til den græske yougurtmarinade fra…
Men invester i krydderierne – det er dem, som gør madlavningen sjov. Du kan eksperimentere med dem og lave lige den krydderiblanding som du ønsker! Skal den være meget stærk eller mild? Er du vild med kardemomme og kanel? Eller skal den bare have gas med muskatnøden? Det er du i hvert fald ikke herre over, hvis du køber en færdiglavet krydderiblanding ♥

Det skal du bruge (til 2 personer):

– 280 g kylling

– ½ dåse hakkede tomater

– ca. 125 g cremefine madlavningsfløde (jeg brugte den på 7%)

– 2 dl græsk yogurt

– 25 g smør

– 1 rødløg

– saften fra en halv citron

– en lille knold frisk ingefær (skrællet, ca 1 cm)

– en lille frisk gurkemejerod (skrællet)

– 2 store fed hvidløg (pillet)

– 1 bundt koriander

Krydderier (1 tsk af hver og de skal alle være i stødt form – eller lav dit eget krydderiforhold):

– kanel

– nelliker

– kardemomme

– muskatnød

– spidskommen

– chili (lidt mindre end en tsk)

– 2 dl basmati ris

– 3 dl vand

Skær kyllingefileterne i mundrette bidder.

Bland græsk yogurt med frisk ingefær, frisk gurkemeje og frisk hvidløg. (BONUS INFO: både ingefær, gurkemeje og hvidløg kan komme i hvidløgspresseren uden skal). Kom derefter citron, lidt salt og peber i sammen med resten af krydderierne. Kom blandingen i en frysepose og kom dine kyllingetern i. Kom fryseposen på køl i en times tid (hvis du ikke har tid til det, kan du sagtens lade vær med at lade det trække).

Hak rødløget fint og kom det på en pande med dit smør. Kom fryseposens indhold på panden og lad det stege godt i 5-7 minutters tid.

Tilsæt en halv dåse hakkede tomater og madlavningsfløden og lad retten simre. Den har godt af at simre i en halv times tid. Efter det, er din butterchicken klar!

Når du tænker, at der er et kvarters tid til retten er færdig, kan du sætte noget vand til at koge i en gryde. Når det koger, hælder du dine ris i og lader dem koge i 10 minutter eller efter anvisningen på pakken.

Anret risene og kom din butterchicken på! Pynt med koriander.

Hvis du køber den friske gurkemeje i overskud – brug den enten på at lave smukke solskinsboller eller en lækker gurkemejelatte!

Velbekomme ♥

Tag @madmille på instagram, hvis du har lavet en af mine retter. Det ville gøre mig så glad! ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *