Cæsarsalat

Cæsarsalat

Den her ret er en klassiker hjemme hos mig, nemlig cæsarsalat. Jeg craver nogle gange dressingen og kan sagtens spise den rent… Det er altid retten, der bliver lavet, hvis vi har lyst til salat med lidt gang i. Den mætter, men smager nærmest syndigt… Altså jeg siger ikke at dressingen er helse-else-agtig, for det er den ikke… Men det er da stadig en salat!

Der er en uundværlig ingrediens i, som du ikke må undlade, men som for nogle kan virke grænseoverskridende. Det er ansjoser – de små fisk på glas. Hvis du skal have den fulde oplevelse med denne her opskrift og denne her dressing, så skal du altså klemme ballerne sammen og komme dem i! ♥ Det er dem, der gør at dressingen smager som den gør.

Du skal bruge (cæsarsalat til 2 personer):

– 2 kyllingebryster

– salat (hjertesalat el. hovedsalat)

– 2 skiver rugbrød

– evt. artiskokhjerter

Dressing: 

– 30 g parmesan

– 1 æggeblomme

– 6-8 ansjosfileter

– 1 spsk citronsaft

– 2-3 spsk mayonaise

– salt og peber

Skær kyllingen ud i tynde skiver og steg dem ved høj varme på panden. Lad dem få lidt farve og tag dem derefter af.

Skær dine skiver af rugbrød ud i små firkanter. Kom lidt olivenolie på panden og steg dem. Vend dem efter et minuts tid og giv dem det samme på den anden side.

Kom alle ingredienserne borset fra din mayo op i en minihakker. Blend det godt sammen og bland det derefter op med mayoen. Smag til.

Skyl salaten og anret den på to tallerkener. Kom derefter kylling, rugbrødschips, artiskokker og dressing på.

Nu har du din cæsarsalat.

Nyd det – velbekomme ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *