Chili/Cheddar bagels – spar en formue og lav dine egne

Chili/Cheddar bagels – spar en formue og lav dine egne

Sommeren er ved at være slut… Det har været en super speciel sommer for mig. Mine følelser har været en ren rutsjebanetur. Den ene dag har jeg været helt oppe at flyve på en lyserød sky og den anden dag har jeg været rastløs og helt nede i kulkælderen.

Nu er ventetiden snart ovre og jeg flytter til Dubai om 2 uger! Hvis du ikke kender historien, så tjek den ud her. Det er så vildt… Jeg glæder mig som et lille barn og jeg håber sådan, at I vil følge med i indretning, flytning og madlavning i det nye køkken! ♥

Café-vibe

Idéen til opskriften her er kommet sig af to årsager! Den først er følgende: I Helsingør har vi en fantastisk café, der laver de bedste bagels. De her bagels kan man også købe og er fra Miss Bagel. De smager himmelsk! Alle de gange jeg har været der (hvilket er mange) har jeg bestilt en chili/cheddar bagel med smør. ELSKER DET! Men de er selvfølgelig dyre at købe, så jeg tænkte at der måtte være en billigere udvej! En måde at lave dem selv på – har bare aldrig troet at jeg ville kunne kreere en opskrift, der smager ligeså godt! Men det skete sgu!!!!

Back to school-vibe

Den anden årsag var, at jeg tænkte om jeg ikke skulle komme op med nogle lækre opskrifter I kunne gøre brug af, nu hvor I måske skal tilbage i skole eller på arbejde. Nogle rigtig lækre madpakke-venlige opskrifter! Det her er altså den første ud af mange jeg nok skal lave. Jeg har også i tankerne at lave nogle opskrifter, der bærer præg af food-prep. Hvor I kan stå om søndagen og lave madpakker til hele ugen nærmest. Nemt, sundt og enkelt. Det tror jeg ville være dejligt! Let me know…

Nå, men de her bagels er altså SUPER nemme at lave, kræver ikke mange ingredienser, smager overdrevet godt! og det er klart et billigere alternativ end at købe dem færdiglavet.

Du skal bruge (til 8 stk):

  • 385 g mel (kan variere en lille smule efter mærket af mel)
  • 250 ml lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • et nip salt
  • 2 x 175 g revet rød cheddar ost (350 g i alt)
  • 1 spsk chiliflager (jeg bruger chipotle chili fra mill og mortar)

Tag en skål og kom vand i. Opløs gæren heri. Kom dernæst honning, halvdelen af chili-mængden (en halv spsk) og olivenolie i skålen. Kom den ene pose revede cheddar op i skålen og bland melet i, lidt efter lidt. Ælt dejen godt – den skal være elastisk og ikke sidde fast på køkkenbordet. Lad dejen hæve under et viskestykke i en halv time.

Del dejen op i 8 lige store stykker og rul dem ud til 8 lige lange pølser.

Tag en pølse og sæt enderne sammen med lidt vand, således at den får form som en bagel. Kom dem over på en bagepapirsbeklædt bageplade. Gentag processen med alle 8. Hullet i midten skal være rimelig stort for ikke at vokse sammen i hæve processen. Lad dine bagels hæve i 20 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn. Drys chiliflager ud over de 8 bagels og fordel ligeledes den sidste pose cheddars indhold ovenpå dem.

Hvis alle 8 ikke kan være på én bageplade, så bag dem gerne af to omgange.

Bag dine bagels i ca. 15 minutter. De skal blot blive gyldne og osten skal selvfølgelig være smeltet.

Mangler du en anden opskrift på lækkert bagværk? Så tjek mine gulerodsbrud ud her.

NYD DEM – velbekomme! ♥4 thoughts on “Chili/Cheddar bagels – spar en formue og lav dine egne”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *