Det er brombær sæson! Du kan gå på jagt efter de største og lækreste brombær – de er at finde mange steder. Jeg var ude at plukke en masse den anden dag og tænkte, at jeg ville prøve at lave noget andet ud af dem end blot kompot eller marmelade, som man jo altid ellers kan gøre. Så det her kom ud af det – COOKIE-SANDWICHES MED BROMBÆRMOUSSE!!
OPSKRIFT – 6 STK
COOKIES
– 100 g sukker
– 50 g brun farin
– 75 g smør
– 1 æg
– 170 g mel
– 100 g mørk chokolade
– Lidt salt
BROMBÆRMOUSSE
– Ca. 200 g friske brombær
– 2 plader husblas
– 4 spsk skyr
– 250 ml piskefløde
Start med at lægge din husblas i en skål med vand i. Pisk din fløde til flødeskum i en skål. Tag en gryde og kog brombærrene i et par minutter. Tag brombærrene af varmen og tag din husblas op af vandet og hæld over i bærrene. Bland det godt sammen. Vend skyr i samt et par skefulde af flødeskummet. Sæt en si over skålen med resten af flødeskummet og hæld bærmassen over sien – kornene fra brombærrene bliver på den måde siet fra. Tag sien af og vend den lyserøde bærmasse sammen med flødeskummet. Sæt det i køleskabet til dagen efter.
Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Smelt dit smør i 30 sekunder i mikroovnen og bland det sammen sukker, brun farin og æg. Kom mel i lidt af gangen. Når dejen er blød, men til at rulle – ruller du 12 mindre kugler og sætter dem på en bageplade. Bag 6 af gangen i ca. 15 minutter.
Dine cookies skal køle helt af – tag derefter en sprøjtepose og hæld moussen i. Klip en stort hul i den ene ende. Tag 6 cookies og kom af sprøjt et godt lag mousse i midten af alle 6. Klem de næste 6 cookies og dermed har du 6 cookies sandwich med brombærmousse i midten.
Velbekomme ♥