Dansk studerende i Dubai- Kandidat i udlandet?

Dansk studerende i Dubai- Kandidat i udlandet?

I august 2019 flyttede jeg til Dubai sammen med min kæreste, på grund af hans job ♥ Det var en fælles beslutning og et “ja tak” til et nyt kapitel og et nyt eventyr sammen. Jeg havde lige endt min bachelor i psykologi og sundhedsfremme/sundhedsstrategier fra Roskilde Universitet, da vi tog afsted og derfor passede det jo helt perfekt med at jeg kunne læse min kandidat og være studerende i Dubai.

Kandidat-studerende i Dubai

Min kæreste takkede ja til hans stilling i Dubai to måneder inden vi flyttede. Det vil sige, at jeg i to måneder før flytning vidste at jeg gerne ville studere og færdiggøre min uddannelse i Dubai, så jeg undersøgte mine muligheder. På det her tidspunkt havde vi besøgt landet i en uge og jeg vidste derfor hverken, hvad der var op og ned… Egentlig undersøgte jeg først to muligheder.

 1. Et universitet i Abu Dhabi, som udbød psykologi som fag.
 2. Fjernstudie udbudt af Danmark.

Dog blev de nærmest lynhurtigt elimineret af to helt særlige grunde. Den første var, at Abu Dhabi ligger i en time fra Dubai. Jeg skulle derfor komme til et helt nyt Emirat, som jeg ikke kender, køre en time til et andet Emirat, hver dag, for at komme til et studie. NEJ, TAK! For mange ubekendte faktorer og usikkerhed omkring det…

Så var der det med fjernstudiet… Det blev meget hurtigt en naturlighed, at det ikke skulle være det, da der hverken var oplagte muligheder for mig, der matchede mine interesser OG så var jeg oprigtigt meget optaget af, at jeg gerne ville have en hverdag, hvor jeg kunne komme ud og møde nogle mennesker, tale med nogle, få brugt mit engelsk og få nogle bekendtskaber.

Et anderledes uddannesessystem

Jeg fandt ud af, at du i mange steder i udlandet ikke har et uddannelsessystem opbygget, på samme måde som i Danmark. Det vil sige, at du i eksempelvis i Dubai ikke SKAL have en bachelor i Business og Management, for at læse det samme på din kandidat.. Jeg tænkte derfor; Hmm…. Hvilke kundskaber vil jeg gerne blive klogere på, som jeg ikke aner noget om i forvejen? MEDIER OG KOMMUNIKATION – det vil jeg selvfølgelig super gerne være god til, da jeg tror på, at det er nogle velsete kundskaber at have på arbejdspladser, men også for min egen skyld.

Jeg stødte på et australsk universitet i Dubai, som kun lå 10 minutter væk i bil, fra vores nye hjem… The University of Wollongong. Det var et match! Jeg skulle læse på et fysisk universitet og være en ægte studerende i Dubai.

Studerende og kommende MMC

Jeg læser derfor noget så fancy som (MMC): Master of Media and Communication.

Det er en fed uddannelse og jeg får SÅ meget ud af det. Både i og ude for undervisningen. Underviserne er drøn intelligente og super engagerede og så foregår det hele jo i et multikulturelt miljø. Der er både lokale som er opvokset i Dubai, en fra Egypten, en fra Tyrkiet, tre indere, en pakistaner og jeg kunne blive ved. Det er vildt spændende og ikke mindst lærerigt! Der opstår ganske vidst nogle ordentlige kulturklash ind i mellem, men det er jo netop her vi lærer både os selv og de andre at kende…

Det lyder jo helt nobelt og fantastisk, men……

Hvad koster det så at være dansk studerende i Dubai?

Det er næsten det bedste af det hele… Og jeg tror ikke, der er særligt mange, der ved det, men: som dansker kan du få betalt en hel uddannelse i udlandet, hvis uddannelsen lever op til de danske krav (og såfremt at prisen ikke overstiger, hvad en tilsvarende uddannelse ville koster i Danmark). Derudover er vi så priviligerede, at vi kan få vores SU med.

Min uddannelse her i Dubai er dyrere end hvad en kandidatuddannelse koster i Danmark, derfor har jeg modtaget et udlandsstipendium, der svarer til en dansk uddannelse og så betaler jeg resten selv.

Gode råd til udlandsstipendium

Hele processen med udlandsstipendiet og SU’en er en umådeligt lang og en fuldstændig uoverskuelig proces. Selvfølgelig er det det hele værd i sidste ende. De skal jo også være sikre på, at de ikke bare poster SÅ mange penge i noget, der er useriøst eller som ikke bliver ført ud i livet. Mine bedste råd til dig er: Væbn’ dig med tålmodighed, find en kontaktperson på din nye universitet, som du kan være i tæt kontakt med, når der opstår krav fra SU og eventuelle spørgsmål. Ring hellere end gang for meget, end en gang for lidt – også til SU-kontoret.

Hvad skal der til for at være studerende i Dubai (udover penge)?

På mit universitet var der to yderligere krav, der skulle udfyldes, før jeg kunne være en kandidatstuderende hos dem.

 1. Et (ok) højt karaktergennemsnit fra min bacheloruddannelse.
 2. En engelsktest (med en vis score).

De kræver en vis karakterstandard fra din tidligere uddannelse og så dit engelsk skal testes. Det kan man gøre hjemmefra eller på skolen. Jeg vil anbefale at gøre det i det pågældende land du skal studere i og så ville jeg anbefale at tage en IELTS test, fremfor en TOEFL – IELTS er ganske enkelt meget mere komfortabel at tage og desuden nemmere.

MMC – 2021

Når jeg har været studerende i Dubai i knap og nap to år… Omkring maj i 2021, altså om lidt over et års tid bliver jeg “Master of media and communications” eller kandidat i medier og kommunikation – og for at det ikke skal være løgn, så er jeg den første dansker, der nogensinde bliver uddannet (med en hel kandidatuddannelse) fra the University of Wollongong, Dubai. Det er da meget cool, er det ikke? ♥

Følg vores eventyr på min Instagramprofil. Tak, fordi du læste med! ♥4 thoughts on “Dansk studerende i Dubai- Kandidat i udlandet?”

   • Hej Mille, rigtig spændende indlæg, er det virkelig korrekt at hvis man er ugift så må man ikke bo sammen? Hmmm så er der endnu en grund til at han skal gå ned på knæ

    • Hej Amra,
     Tak skal du have – det er jeg glad for du synes!
     Man kan godt og der er nogle, der gør det… Men det er ulovligt. Haha, ja! En god grund mere 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *