Dubai rejseguide – 6 gode råd fra expat

Dubai rejseguide – 6 gode råd fra expat

Der er efterhånden mange, der skriver til mig vedrørende Dubai… (Hvis du endnu ikke ved, hvorfor vi har bosat os her, så læs min indlæg her) Er det dyrt i Dubai, hvor skal man bo, hvor skal man spise, hvad skal man opleve og så videre… Nu har jeg boet her i et halvt års tid og derfor tænkte jeg, at det måtte være på sin plads at lave et lille skriv om det. Nu føler jeg også, at det er retfærdigt at komme med en god og retfærdig guide… At jeg har lidt forstand på det, så at sige..

Læs også: Kamelridning i Dubai

“Er det dyrt i Dubai?”

Ja, det er dyrt at leve i Dubai. Det er dyrt at handle og at tage ud at spise.. En aed (en dirham, som valutaen hedder) skal ganges med 1,8 for at blive omregnet til danske kroner. Det vil sige, at hvis du køber en cola til 10 aed svarer det til, at colaen koster 18 danske kroner. Når jeg skal omregne plejer jeg bare at doble prisen, for at få tilsvarende pris i danske kroner.

Det er desuden MEGET dyrt at købe alkohol på restauranterne… Vær obs på det.

“Hvor ville du anbefale at bo som turist i Dubai?”

Jeg er muligvis lidt farvet af at bo i Marinaen, hvilket er et super lækkert sted… Jeg ville anbefale alle turister at bo i JBR – Jumeirah Beach Residence (som er tæt på). Her bor du både tæt på stranden, men også i gåafstand til marinaen, hvilket betyder at du kan GÅ RUNDT… Det er super dejligt, for det kan du bare ikke alle steder. Hvis du har en masse attraktioner på to-do-listen kan du altid tage en taxa eller en Uber rundt, men en rigtig god base med rig mulighed for oplevelser ville klart være ved stranden og marinaen. Hvis ikke du synes, at JBR eller marinaen ville være noget for dig, så ville jeg tjekke Downtown Dubai ud – dog har jeg ikke så meget erfaring med den del selv.

“Hvordan skal jeg transportere mig selv rundt i Dubai?”

Dubai er meget forskellig fra Danmark i den forstand, at man mange steder ikke kan gå rundt… Der er mange steder, hvor der ikke findes et fortorv og seværdigheder ligger generelt alt for langt væk fra hinanden til at man kan gå. Du har dog stadig et par muligheder at vælge i mellem. En taxa – her skal dog dog være opmærksom på, at de mange gange kan have svært ved at finde rundt… Så hvis du ikke selv kan vejen, eller kan vise vejen på google maps, så kan du komme lidt i problemer.

Derfor ville jeg nok anbefale en Uber. Det er lidt dyrere end en taxa, men her indtaster du selv, hvor du skal hen og så kører de efter det. Desuden skal du ikke fedte rundt med kontanter eller kort efter endt tur, da du på forhånd har indtastet dine kortoplysninger – se det er smart, sikkert og trygt. Bilerne er også fede – alle sammen kører Lexus! Som sagt er de dog en smule dyrere. Der kører også en metro og en tram rundt i Dubai, som INGENTING koster. Jeg mener det er 1,50 AED pr. billet. Så tjek ruten ud for mere information om det. Desuden kan du leje en bil, hvis du vil lidt længere væk – hvis du for eksempel har Abu Dhabi moskéen eller ørkenen på din bucketlist.

“Skal jeg pakke lange bukser, så jeg er godt tildækket?”

Jeg har mødt rigtig mange fordomme om Dubai i forhold til påklædning, nu hvor Dubai er et muslimsk emirat. Jeg har det selv sådan, at man skal respektere det sted, man er gæst… Med det sagt er det slet ikke så slemt som folk går og tror. Du kan sagtens gå i strandkjoler, når du skal på stranden… Du kan tage det tøj på som du vil på dit hotel…

Når du så skal ud og se Dubai mall eller hvilket som helst andet mall ville jeg alle dage tage en langærmet trøje på og et par lange bukser – også selvom det er 40 grader udenfor. Det vil jeg gøre dels for at respektere kulturen – og de lokale kan blive stødt af bare skuldre og knæ – derudover giver det helt sig selv, for det er PISSE koldt i et mall… Så hvis du ikke vil være snot forkølet, så tag lidt let tøj på, der lige dækker lidt – det kunne også bare være en lang nederdel.

Skal du gå i Marinaen kan du sagtens have enten bare skuldre eller bare ben… Du kan også holde din kæreste i hånden – men pas lidt på med at snave op i de lokales åbne ansigt (lige meget, hvor du befinder dig)

Skal du i byen kan du tage selv det frækkeste outfit på – ingen regler her…

“Hvad SKAL jeg opleve i Dubai?”

Vi som mennesker er selvfølgelig forskellige og hvad vi sætter højest pris på er også forskelligt… Dog er vi stødt på nogle steder, som ikke er turistfælder som vi nyder i fulde drag at komme.

Mindre turistede steder:

  • Club Vista Mare – en lille strand på palmen. Her kan du leje en karak og padle rundt eller spise på én af deres dejlige restauranter. Den flydende pool er gratis at ligge ved for kvinder. Hele stedet er dejlig fredfyldt – især i hverdagene.
  • Økenen og Al Maha – Al Maha er et monster dyrt resort i ørkenen som virkelig er værd at besøge. Man kan ikke betale sig fra en overnatning (23.000 kr.), men man kan komme ud og spise frokost eller drikke en øl. Du skal ringe derud i forvejen og sige at du kommer.

Læs også: Hatta – Bør være i top 5 på bucketlisten

Derudover er der de mere turistede steder, som man selvfølgelig skal se…

  • Burj Khalifa // Dubai mall // Dubai fountain. Alle disse 3 seværdigheder ligger samme sted. Verdens højeste bygning, verdens største indkøbscenter og en flot fontæne. Jeg ville bestille bord på Abd El Wahab til at sidde udenfor. Der kan i se det hele fra… Lad vær med at besøge stedet på en fredag eller lørdag – for jeres egen skyld!
  • Burj Al Arab – 7-stjernet hotel. Tag på baren Gold On 27 – her skal du minimun bruge 200 aed pr. person, men det er en oplevelse i sig selv at være der.
  • Grand Mosque i Abu Dhabi. Et af de smukkeste steder jeg længe har set. Marmor og guld all over the place. Det er også en oplevelse af få en heldragt på (den får man udleveret).
  • Hvis du har lejet en bil og ikke har noget mod at køre i 1½ times tid, så kør til Hatta – en af de mest romantiske og smukke oplevelser jeg har haft!

Du skal opleve:

  • En brunch. Det er slet ikke som du tænker ligesom hjemme i Danmark, med en god kop kaffe, lidt røræg og bacon. Det er en FEST brunch med unlimited alkohol og god mad. Snart laver jeg et oplæg med de bedste brunches i Dubai. Det er en ikonisk oplevelse som du ikke vil gå glip af.

Hvad skal man være opmærksom på i Dubai?

Du kan ikke købe alkohol i i supermarkederne – hverken øl, vin eller sprut. Du kan dog købe noget i lufthavnen, hvis du lyster eller selvfølgelig på hotellet, hvis du bor på sådan et.

Den arabiske weekend er fra fredag-lørdag. Derfor er søndag en god dag at besøge turistattraktioner, da det er en normal hverdag hernede. Fredag er en dum dag at gøre det på, præcis ligesom lørdag!

Tak for at læse med – Nyd din tur til Dubai og tag mig gerne på min Instagram, hvis du har fulgt mine råd! ♥2 thoughts on “Dubai rejseguide – 6 gode råd fra expat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *