Eksotiske nuggets med fintrevet kokosnød og dip

Eksotiske nuggets med fintrevet kokosnød og dip

Har du nogensinde prøvet at lave hjemmelavede nuggets? Der findes mange gode opskrifter derude. Efter min smag kan nuggets dog hurtigt blive meget tunge, olierede og ikke mindst syndige… Det tænkte jeg, om jeg ikke kunne se at få lavet om på.

Læs også: Kyllingefatteh – en skøn libanesisk ret

Nuggets med kokosnød?

Det kan lyde helt skørt, men nede i mit lokale supermarked har de frisk fintrevet kokosnød – “Shredded coconut”. Jeg købte det og tænkte at ville forsøge at bruge det i min madlavning på en eller anden måde. Jeg blandede det så med pankorasp, for at opnå den her indbagte form… Egentlig er pankoen normalt kun til for at gøre noget sprødt, ikke? Men med kokosnød får du bare også en fabelagtig og frisk smag!

Jeg har siddet lidt og søgt på, om man kan få det derhjemme… Det ser ud til, at det godt kan lade sig gøre i gourmetbutikker. Man kan få kokosnød i Meny ved jeg og på Coop.dk … Så må I jo i selv i gang med at fintrive.. Haha, ej… Jeg håber ikke det bliver et mega stort projekt for jer. Det var slet ikke det, der var meningen. Tip mig endelig, hvis I finder et godt sted at købe det! Men det gør altså en kæmpe forskel for smagen…

Læs også: Kålwraps med kyllingefyld – sund aftensmad

nuggets

Eksotiske nuggets med fintrevet kokosnødog dip

En lækker ret du både kan spise til aftensmad og til frokost.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 15 min
Ret aftensmad
Køkken thai

Ingredienser
  

 • 500 g kyllingebryst
 • 200 g creme fraiche tag en med omkring 15%
 • 1 spsk dijonsennep
 • 180 g revet kokosnød (Friskt og ikke som mel) (coconut flakes)
 • 60 g pankorasp
 • 1 spsk paprika
 • 3 spsk olivenolie til pensling
 • salt og peber
 • 30 g sød chili sauce
 • 1 spsk honning
 • 1 spsk dijonsennep
 • halv lime saften derfra

Sådan gør du
 

 • Bland friske kokosflager (hvis de er store, så giv dem lige en tur i foodprocessoren først), pankorasp, paprika, salt og peber i én skål.
 • Bland creme fraiche og dijonsennep i en anden.
 • Skær kyllingebrysterne i mellemstore tern (mundrette bidder). Kom det hele op i creme fraiche blandingen. Tag derefter ét kyllingestykke af gangen og vend det i kokosblandingen. Hele stykket skal være dækket. Kom dem én efter én over på en bagepapirsbeklædt bageplade.
 • Pensl alle kyllingestykkerne med olivenolie og bag dem i midten af ovnen, på 175 grader, varmluft.
 • Mens dine eksotiske nuggets er i ovnen, kan du mikse din dip. Kom sød chili sauce, lime, honning og dijonsennep op i en lille skål. Bland det godt.
 • Når din nuggets er færdige kan du pynte med lidt lime og friske urter. Sæt din dip på siden og servér.
 • Velbekomme ♥
Keyword kyllingebidder, nuggets

Læs også: Bagt sød kartoffel med pulled BBQ chicken


Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *