Fastelavnsboller med lemoncurd

Fastelavnsboller med lemoncurd

Det er snart fastelavn! WUHU! Jeg elskede fastelavn som barn… Folk går bare all-in på udklædning, der skal fastelavnsboller til og krones en kattekonge eller kattedronning – hvor fedt er det lige!!! Man burde lave sådan nogle fester for voksne.

Lemoncurd i fastelavnsboller?

Jeg er en sær snegl, hvad fastelavnsboller angår… Jeg er slet ikke til en bolle med creme – hverken som en fastelavnsbolle eller som wienerbrød… Sødt, på sødt, på sødt… Det er slet ikke mig. Så jeg tænkte, hvorfor ikke prøve at lave en, der ikke var så sød? men mere frisk og syrlig i det? Jeg lavede dem også sidste år, dog var det muligvis en lidt anden opskrift. Jeg synes de er skønne og det håber jeg også du synes!

Lemoncurd

En fantastisk lemoncurd, der kan bruges som smørelse til brød, fastelavnsboller og meget andet.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Ret smørelse
Antal 1 glas

Ingredienser
  

  • (saften fra) 4 citroner skal svare til 1½ dl
  • 3 æg
  • dl sukker
  • 120 g smør

Sådan gør du
 

  • Pres 1½ dl saft ned i en gryde. Si kernerne fra.
  • Kom også sukker og æg i gryden. Rør godt rundt.
  • Sæt gryden på blusset, på lav varme og rør rundt i et par minutter mere.
  • Tilføj smørret og bliv ved med at røre til at massen opnår en tyk konsistens.
  • Si din lemoncurd over i et glas og stil det derefter på køl.
  • I køleskabet bliver massen endnu tykkere og nu er den klar til en fastelavnsbolle – eller andet.
  • Velbekomme.

Lemoncurd kan bruges i mange anledninger

Jeg har delt opskriften op, da man jo kan bruge lemoncurd til mange ting. Det kan både smøres på brød, bruges til ostebordet eller i en dessert. Men én ting er sikkert – lemoncurd hører også hjemme i en fastelavnsbolle.

Dej til fastelavnsbolle

Her finder du en lækker dej til dine fastelavnsboller.
Forb. tid 1 t 30 min
Tilb. tid 15 min
Ret fastelavnsbolle
Køkken dansk
Antal 8 fastelavnsboller

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 3 dl kærnemælk
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme til pensling

Sådan gør du
 

  • Bland gær og kærnemælk sammen i en skål.
  • Kom sukker og æg i. Bland det godt.
  • Bland saltet sammen med melet i en anden skål og kom det op i den anden masse, lidt efter lidt. Ælt det godt sammen – evt. i en røremaskine.
  • Når dejen er fast og smidig stiller du den til at hæve i en time.
  • Rul dejen ud, men ikke tyndt. Den må gerne være lidt tyk – næsten en halv cm. Så har dejen sværere ved at sprække og fyldet har sværere ved at falde ud.
  • Skær 8 firkanter af dejen og kom en spsk lemoncurd ud på midten af dejen. Pak dejen godt sammen rundt om. Gør dig umage med det og tag dig godt tid med at lukke dem. Pointen går lidt af fastelavnsboller, hvis fyldet alligevel flyder ud. Gentag med alle bollerne.
  • Kom dem op på en bageplade og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 175 grader, varmluft. Hold øje med dem.
  • Lad bollerne køle (hvis du kan vente) og pynt dem evt. med glasur og hvad du ellers har lyst til. Velbekomme.
Keyword fastelavnsbolle

Lemoncurd til ostebord?

Hvis du står og skal bruge min lemoncurd til et ostebord en dag, så tag lige et kig på osteposten, de leverer nemlig de LÆKRESTE oste, kan jeg love for! Jeg fik ost fra dem til min bachelorreception og det var skønt (reklame).



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *