Fattoush – en mellemøstlig salat med Sumac

Fattoush – en mellemøstlig salat med Sumac

Fattoush – En salat fra den mellemøstlige køkken. Når du ser den tænker du måske… Det var præcis den kedelige salat jeg altid lavede, når jeg ikke vidste, hvad jeg skulle finde på… Med agurk, salat og tomat. Jeg havde det nemlig PRÆCIS på samme måde, da så en fattoush for første gang. MEN! Der er to ting, der gør, at en fattoush er meget mere end den kedelige salat som altid var sidste udvej…. Nemlig friturestegt brød og en formidabel dressing, lavet på sumac! Faktisk også mynten… Men, well.. ♥

Læs også: Mutabal – den arabiske version af baba ganoush

Fattoush med sumac dressing

Hvis du aldrig har smagt Sumac, så skal du afsted! Ud og køb det, det smager vidunderligt! For os danskere er det et usædvanligt krydderi. Det er nemlig meget syrligt/frugtigt og kan derfor pifte så mange lækre retter op og erstatte citron eller eddike. Det smager eminent til kylling og så er den god i dressinger og til salat. HAPS! Hvad er sumac egentlig? Sumac kommer fra nogle røde bær, der hænger på vilde buske. De vokser i dele af mellemøsten, men også i middelhavsområder i Europa.

Please lad vær med at udelade din sumac… Det er et virkelig bærende element i din fattouch…

Fattoush med sumac dressing

En mellemøstlig salat med sumac dressing
Ret aftensmad, frokost
Køkken Mellemøsten
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 2 små fladbrød
 • 4 dl olie til friturestegning
 • 1 salathoved
 • 5 radiser
 • 10 små cherrytomater
 • ½ agurk
 • 1 rødløg
 • 1 håndfuld persille
 • 1 håndfuld mynte
 • 1 håndfuld granatæblekerner

Sumac dressing

 • 1 spsk sumac
 • 3 spsk tahin
 • ½ citron saften derfra
 • 4 spsk vand
 • salt & peber
 • 1 dåse kikærter hvis den skal mætte godt og hvis du alligevel har en på lager

Sådan gør du
 

 • Start med at varme olie op i en gryde. Skær dine brød ud i små firkanter og frituresteg dem i olien. De er færdige, når de er brune. Stegetiden kan variere alt efter, hvor varm din olie er. Kom brødene op på en tallerken med køkkenrulle. Læg dem til side.
 • Lav derefter din dressing. Kom tahin, sumac og citronsaft op i en skål. Bland det godt. Når det er blandet får det konsistens som en tyk paste. Bland derefter vand i, så det igen får en dressing (mere flydende) konsistens. Smag til med (en hel del) salt.
 • Skær og hak herefter alle dine grøntsager og krydderurter som du ønsker. Jeg plejer at skære mine radiser i tynde skiver, agurker i små tern, finthakke mit løg og mine krydderurter og skære mine små tomater i halve. Salaten river jeg blot fra hinanden eller skærer groft over. Hvis du bruger kikærter skal de blot drænes for vand.
 • Nu til anretningen. Anret din salat over hele fadet først. Fordel herefter tomater, radiser, agurk og løg (og kikærter, hvis du har) udover salaten. Fordel også dressingen godt. Kom til sidst mynte og persille på sammen med dit friturestegte brød.
 • Velbekomme ♥
Keyword fattoush

Læs også: Fladbrød med ricotta, honningstegte radiser og revet grønne asparges

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

Vis mig gerne min ret på Instagram, hvis du laver retten! Det ville gøre mig SÅ glad. Tak, fordi du læste med ♥️2 thoughts on “Fattoush – en mellemøstlig salat med Sumac”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *