Fersken caprese – en smuk og smagfuld sommersalat

Fersken caprese – en smuk og smagfuld sommersalat

Ferskner i sæson

Det er sæson for ferskner! Jeg tror, at langt de fleste af os tænker på en fersken som en frugt man bare spiser som den er. Det kan man selvfølgelig også sagtens – de er jo så gode… Men hvorfor ikke inkorporere dem i nogle retter også? De går godt i desserter, men de gør sig altså også helt fantastisk i salater ♥ Hvis den her ikke skriger sommer, så ved jeg snart ikke – og desuden så er det liiiige netop sådan én her man godt lide kan klare at få ned her i sommervarmen, ikke?

Læs også: Fattoush – En mellemøstlig salat med sumac

Fersken caprese med hjemmelavet balsamico glace?

Jeg har skrevet i opskriften herunder at man både kan vælge at lave sin egen balsamico glace, men at det selvfølgelig også er helt okay at købe én. Man kan få mange gode købte balsamico glaces! I ved, at jeg helst laver alting fra bunden, men lige det her er en ting, jeg faktisk synes ikke behøver at være hjemmelavet. Hvis du alligevel synes det er lidt cool og du måske ikke har prøvet det før – så er det nemt nok! Du skal bare have noget balsamico, som du skal lade reducere over varme i en gryde. Så simpelt er det. Kog 2 dl balsamico ind til den bliver tyk.

fersken

Fersken caprese

En skøn, smuk og smagfuld sommersalat.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 0 min
Ret aftensmad, frokost
Køkken dansk, Italiensk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 2 modne ferskner
 • 3 store røde blommetomater
 • 10 små cherrytomater i forskellige farver
 • 1 håndfuld basilikum
 • 65 g mozzarella eller Burrata
 • Balsamico glace købt eller hjemmelavet

Sådan gør du
 

 • Skær dine ferskner med en kniv, fra toppen og hele vejen rundt, og pil stenene ud. Skær dem derefter i både.
 • Skær dine blommetomater i skiver og skær cherry tomaterne over på langs.
 • Placér først blommetomaterne på dit serveringsfad/tallerken. Kom derefter ferskner og cherrytomater på.
 • Riv din ost og kom den rundt omkring på hele tallerkenen.
 • Find nogle flotte basilikumsblade og pynt med dem.
 • Slut til sidst af med din balsamico glace.
 • Velbekomme ♥
Keyword fersken

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

Læs også: Grøn pastasalat med pesto, edamame og avocado

Lad mig endelig vide, hvis du laver salaten og tag mig gerne. Jeg bliver så glad, når det sker ♥1 thought on “Fersken caprese – en smuk og smagfuld sommersalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *