Flødekarameller med salt og lakrids

Flødekarameller med salt og lakrids

Konfekt med salt og lakrids = flødekarameller. De er så lækre og fine! Opskriften er lavet til, at man kan have 2 gryder klar, således at man kan lave dem begge to på én gang!

Saltkarameller:

– 2½ dl piskefløde

– 60 g glukosesirup

– 125 g sukker

– saltflager

Kog fløde, glukosesirup og sukker i ca. 35-40 minutter. Du behøver ikke at stå ved gryden hele tiden, men den skal røres i jævnligt. Når der er gået en halv times tid og du kigger på din karamel og tænker ‘Nu ser den færdig ud, for den er gylden, blød og lækker’, så tilsæt et nip halvsaltcgiv den lige 5 minutter mere.

Hæld massen op i en passende form, således at karamelmassen kan blive et par cm høj.

Kom den i køleskaber i 5 timers tid eller til dagen efter og skær derefter dine karameller og drys dem med saltflager – pak dem evt. ind i cellofan.

Lakridskarameller

– 2½ dl piskefløde

– 60 g glukosesirip

– 125 g sukker

– 2 spsk rålakridspulver

– 3 spsk salt lakridssirup

Kog fløde, glukosesirup og sukker i ca. 35-40 minutter. Du behøver ikke at stå ved gryden hele tiden, men den skal røres i jævnligt. Når der er gået en halv times tid og du kigger på din karamel og tænker ‘Nu ser den færdig ud, for den er gylden, blød og lækker’, så tilsæt lakridspulver og lakridssirup giv den lige 5 minutter mere.

Hæld massen op i en passende form, således at karamelmassen kan blive et par cm høj.

Kom den i køleskaber i 5 timers tid eller til dagen efter og skær derefter dine flødekarameller og drys dem med rålakridspulver – pak dem evt. ind i cellofan.

Velbekomme ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *