Rabarbersalsa i forårstacos med hvid fisk

Rabarbersalsa i forårstacos med hvid fisk

Det her er den mest smagfulde ret jeg har lavet i dette efterår… Og klart den mest kreative! Jeg havde sat mig for at lave en salt ret med rabarber. Selvfølgelig ville den skønne, smukke råvarer også kunne gøre sig i det salte køkken.. Selvom den smager fantastisk og ser ligeså smuk ud i en desserttærte eller som crumble ♥️

Læs også: Aspargestærter med karamelliserede rødløg

Rabarbersalsa med syltede rødløg

I salsaen har jeg beskrevet, at der skal indgå syltede rødløg… Det er selvfølgelig nogle, der gerne skal laves i noget tid før. Det giver altså bare noget helt særligt til salsaen og jeg ville ikke undvære det. Så jeg håber inderligt at du når at se det her, så du kan nå at lave dem! Opskriften finder du lige her.

Rabarber i sæson

Husk at udnytte rabarbersæsonen! Det er altså få måneder på året, at vi får glæden af de smukke stilke. Jeg tror jeg vil til at købe mig et bundt mere og sylte nogle. På den måde kan man jo få glæde af dem i længere tid. Det er smart! ♥️

Læs også: Pasta med pesto, laks og bagte tomater

Forårstacos med rabarbersalsa

En lækker salt ret med rabarber
Forb. tid 45 min
Tilb. tid 30 min
Ret aftensmad
Køkken dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 6 styks små arabiske fladbrød eller hvedetortillas
 • 2 stilke rabarber
 • 3 styks radisser
 • 1 håndfuld syltede rødløg
 • et halvt rødløg
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk honning
 • 2 spsk æblecidereddike
 • 2 limes saften derfra
 • 300 g hvid fisk eksempelvis torsk
 • 2 spsk smør
 • 1 fed hvidløg
 • 2 citroner
 • 1 håndfuld koriander eller persille
 • 2 avocadoer
 • 2 fed hvidløg
 • salt & peber

Sådan gør du
 

 • Start med at lave din rabarbersalsa. Skær de to stilke i små tern. Blancher de små rabarbertern i en lille gryde med kogende vand i ca. 30 sekunder. Kom derefter stykkerne direkte over i en isbad (en medium skål med vand og is). Når stykkerne er kølet ned, skal de tørres i et rent viskestykke eller noget køkkenrulle. Kom dem derefter op i en skål.
 • Skær rå rødløg fint og syltede rødløg groft. Skær også dine radisser helt småt. Bland begge slags rødløg og radisser ned skålen med rabarber.
 • Bland limesaft, honning, æblecidereddike og olivenolie. Smag til med salt og peber. Bland det ned i skålen. Bland det hele godt sammen og til det på køl i et par timer, så det hele kan trække smag.
 • Klargør din fisk. Kom den over i et ovnfast fad med bagepapir. Bland smør og presset hvidløg sammen med en ske. Smør det udover fisken i et adspredt lag. Kom en håndfuld persille eller koriander ud over hele fisken. Skær citronerne i skiver og dæk fisken med disse.
 • Bag fisken i 15-20 minutter i ovnen på 175 grader, varmluft.
 • Rør din guacamole. Bland avocado og hvidløg sammen. Smag til med salt, peber, citron- eller limesaft.
 • Kom en lille klat smør eller olivenolie på en pande. Steg fladbrød eller hvedetortillas i 30 sekunder på hver side, én efter én, indtil alle er gyldne.
 • Servér straks. Anret med lidt guacamole, rabarbersalsa, hvid fisk og koriander eller persille på toppen.
Keyword rabarber, salsa

R

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

Vis mig gerne min ret på Instagram, hvis du laver retten! Det ville gøre mig SÅ glad. Tak, fordi du læste med ♥️Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *