Græskar- og kanelsnegle – bagt i pande – No. 1

Græskar- og kanelsnegle – bagt i pande – No. 1

Det er kanelbollens dag i dag, så hvilken bedre dag at ligge min opskrift op på disse græskar- og kanelsnegle. Jeg er helt besat af græskar for tiden. Jeg elsker farven orange og ikke mindst den dejlige smag. Det er bare om at få sæsonen udnyttet!

Læs også: Græskarkage med chokoladeknapper

Jeg går jo for første gang i mit liv sådan rigtigt glip af en hel sæson hjemme i Danmark, nemlig efteråret, der netop indebærer indehygge, græskarsæson, kanelsnegle foran pejsen, uldsokker, røde og orange nedfaldsblade og sådanne ting. Det er en super speciel følelse. Til gengæld kan jeg gå på stranden her i oktober, blive brun og alligevel lave alle de madvarer og drikkevarer, som man normalt får her om efteråret, hvilket jo er skønt!

Ofte har jeg brugt græskar i det salte køkken og har lavet et par lækre opskrifter – både salte græskartærter og græskarsalat… Men nu er jeg altså også begyndt at eksperimentere lidt med det i det søde køkken også.

Her gør græskarret sig bestemt også godt! Jeg synes lige netop i denne opskrift at den har gjort dejen blødere, hvilket jeg er helt vild med. Prøv den ♥

Du skal bruge:

Dej

 • 1 dl mælk
 • 30 g blødt smør
 • 1 æg
 • 15 g gær
 • 1 tsk salt
 • 50 g sukker
 • ca. 400 g mel
 • 150 g græskarpuré (bag dit græskar i ovnen i 45-60 minutter uden indmad og skrab ‘kødet’ ned i en foodprocessor. Blend det)

Fyld

 • 100 g smør
 • 100 g sukker
 • 1 spsk kanel

Glasur + pensling

 • flormelis
 • vand
 • 1 æg

Sådan gør du:

Smelt smør og mælk sammen i en gryde. Når smørret er smeltet kommer du det over i en skål (evt. skålen til din røremaskine). Rør gæren ud i og bland det godt. Derefter tilsætter du dit æg. Kom dernæst græskarpuré, sukker, og salt op i. Bland det godt sammen (med eller uden røremaskinekrog). Herefter tilsætter du melet, lidt efter lidt. Stil dejen til at hæve i en time, i et lunt sted med et viskestykke over.

Bland smør og sukker sammen. Rul dejen ud i en et rektangel, på et meldækket bord. Så stort som du kan komme til det (dog ikke for tyndt). Spred dit fyld ud over hele dejen og rul dejen på det korteste led. Skær 12-14 snegle ud af dejen og sæt dem over på en pande. Der må gerne være et lille mellemrum i mellem dem. Stil dem til efterhævning i en halv time et lunt sted, med et viskestykke over.

Varm din ovn op på 175 grader, varmluft. Pensl dine græskar- og kanelsnegle med et æg. Nu skulle sneglene gerne være hævet, således at der næsten intet mellemrum er i mellem. Kom dem i ovnen og lad dem bage i ca. 20 minutter. De skal have taget farve i ovnen.

Kom glasur på (jeg har ikke angivet forhold på flormelis og vand, da det er smag og behag, hvor tyk folk vil have sin glasur).

Det var bare det ♥

Jeg håber du synes om opskriften! Personligt synes jeg er de er skønne, bløde og lækre. Græskarret giver dem lige et andet twist, som jeg rigtig godt kan lide… Brødkager som disse og ikke mindst snurrer, som de her er min guity pleasure. Jeg ELSKER DET og kan altid spise det. Til gengæld er jeg ikke så meget til sådan rigtig kage, hvilket måske egentlig er super mærkeligt i virkeligheden…

Tak, fordi du har brugt min opskrift! Det betyder rigtig meget for mig, at dele min hobby og madglæde med andre mennesker! Skriv endelig til mig, hvis du har lavet den – det ville jeg elske.

JEG ØNSKER AT VÆKSTE MED MIN LILLE HOBBY

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.

Nyd dem og velbekomme ♥2 thoughts on “Græskar- og kanelsnegle – bagt i pande – No. 1”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *