Græskarkage med chokoladeknapper – En skøn efterårsopskrift

Græskarkage med chokoladeknapper – En skøn efterårsopskrift

Syndig græskarkage

Jeg har egentlig sjælendt lyst til kage, men jeg har set de her bananbrød florere rundt på nettet med chokolade i. Jeg tænkte derfor: Mon ikke man kan lave nogenlunde det samme med græskar? Simpelthen en græskarkage, som sådan en efterårstreat? Jeg elsker smagen af græskar… Også mere end jeg elsker smagen af banan faktisk, så det gik lige op det hele.

Jeg har aldrig prøvet at lave sådan et bananbrød, men mange af dem virker til at være sådan nogle sunde nogle… Egentlig kan jeg godt lide sundere alternativer fra tid til anden, men den her gang havde jeg egentlig bare lyst til noget sødt og syndigt! Og hvem elsker ikke chokolade, ikke? ♥️

Læs også: Græskarmos eller mashed græskar

Græskar i fokus

Vi er gået ind i efterårssæsonen og derfor skulle der selvfølgelig fokus på græskar. Der kommer til at komme maaaange opskrifter med græskar i dette efterår. Det lover jeg! Den her græskarkage er rig på vaskeægte græskar. Masser af græskar, der skal pureres og så er krydderierne i kagen også krydderier, der indgår i, når der laves pumpkin spice: Kanel, ingefær og muskatnød. Mega lækkert. Det har sådan en dejlig efterårsvarme over sig med sådan nogle krydderier ikke? ♥️

Læs også: Græskar- og kanelsnegle

græskarkage

Græskarkage med chokoladeknapper

Her får du en opskrift på en lækker kage, der især er god i efteråret. Lav den i weekenden til eftermiddagskaffen.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 1 kage

Ingredienser
  

  • 250 g græskarpure køb 1 helt græskar
  • 200 g hvedemel
  • 2 æg
  • 180 g olie jeg plejer at bruge 100 g kokosolie og 80 g solsikkeolie. Det kan du variere som du vil.
  • ½ tsk natron
  • 100 g sukker
  • 150 g chokoladeknapper mørk chokolade
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Start med at ordne dit græskar. Skær skallen af og indmaden ud. Skær 'kødet' ud i grove tern og kog det i 30 minutter. Si vandet fra og blend det derefter til en fin pure. Du skal være 250 gram pure, så sørg for at veje det efter du har pureret det.
  • Sæt ovnen på 175 grader.
  • Tag en skål og rør de tørre ingredienser sammen. Hvedemel, salt, natron, sukker og krydderier. Rør det godt sammen.
  • Kom æg, sukker, olie og græskarpure i skålen til de tørre ingredienser. Rør det godt sammen.
  • Tag en lille skål og afvej dine chokoladeknapper. Lad 100 gram blive i skålen og gem 50 gram til senere. Bland de 100 gram chokoladeknapper med 1 spsk hvedemel. På den måde undgår du at alle dine chokoladeknapper falder til bunds. Bland de 100 gram chokoladeknapper (med hvedemel på) ned i dejen og bland det godt rundt.
  • Tag en rugbrødsform og kom bagepapir i bunden af den. Klip et passende stykke. Smør derefter siderne med olivenolie.
  • Kom dejen ned i i rugbrødsformen og spred de sidste 50 gram chokoladeknapper udover toppen af dejen.
  • Bag kagen i ca. 60 minutter. Du kan i slutningen af bagningen stikke en tandstik i. Hvis den kommer op uden kage på, er den færdig.
  • Tag kagen ud af ovnen og lade den køle af i 5 minutters tid, inden du skærer den.
  • Servéres lun, men er også rigtig god kold. Velbekomme ♥️
Keyword græskar

Læs også: Salte, svampede græskartærter

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *