Græskarmos eller mashed græskar. En hyldest til efteråret

Græskarmos eller mashed græskar. En hyldest til efteråret

AAAAh, efterår!

Så er efteråret ankommet! Og skal vi ikke give det en varm velkomst med en masse dejlige retter!? Da jeg boede i Danmark var der nogle helt specifikke ting jeg elskede ved efteråret… Striktrøjer, sutsko, varm kakao, de flotte farver på træerne, naturen, stearinlys, filmaftener. kastanjer og sprød, frisk luft!

Læs også: Svampede, salte græskartærter

Her i dubai glæder jeg mig næsten endnu mere over efteråret! Simpelthen fordi at sommeren er overstået om lidt, hvilket betyder lavere temperaturer = under 40 grader…. Hvilket også er lig med at man kan gå ud igen. Man kan gå ture, uden at omkomme, nyde sin altan om aftenen og nyde alt det man kom til Dubai for. Nemlig det gode vejr! I 3 måneder har vi ikke kunnet bevæge os udenfor en dør, på grund af solen, så jeg glæder mig! Mere end nogensinde tror jeg.

Læs også: Græskarsalat

Græskarmos. Efterårets tilbehør.

Græskar smager vidunderligt! Og endda endnu bedre i en cremet og lækker græskarmos. Jeg tror, at mange forbinder det med søde retter, men det gør sig også SÅ godt i det salte køkken. Vi spiste det for leden til frokost. Det kan retten sagtens bære! Men man kan også spise dem som tilbehør til alverdens protein. Spis det til stegt kylling eksempelvis. Så mums! Smørstegt salvie er i øvrigt, såååååå mega lækkert – ovenpå din græskarmos! Man kan blive afhængig.

Græskarmos med smørstegt salvie

En fantastisk frokost eller lækkert tilbehør til alle efterårsretter
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Ret Tilbehør
Køkken dansk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 400 g søde kartofler
 • 500 g græskar
 • 2 rødløg
 • 1 helt hvidløg
 • 3 spsk olivenolie
 • 100 g mælk evt. lidt mere, når den skal i gryde
 • en halv citron saften derfra
 • salt & peber
 • 1 bundt salvie
 • 2 spsk smør

Sådan gør du
 

 • Tænd din ovn og sæt den på 175 grader, varmluft.
 • Skræl dine søde kartofler og skær dem i tern. Skær skallen af dit græskar, fjern indmaden og skær kødet i tern.
 • Tag skrællen af løgene og skær dem over to gange (1 gang på hver led), sådan så du får 4 lige store dele løg x 2.
 • Skær bunden af dit hvidløg og sæt det på en bagepapirsbeklædt bageplade med de blottede hvidløgsfed opad. Dryp det med olivenolie.
 • Kom bagepapir på en bageplade og vend dine tern (både sød kartoffel og græskar) samt rødløg med olie og salt.
 • Bag alle dine grøntsager og løg i ovnen i en halv time, til de er bløde og møre i konsistensen.
 • Når dine ingredienser er bagt færdige, kommer du græskar, søde kartofler og rødløg op i en foodprocesser. Kør den i et halvt minut og hæld derefter mælk i. Smag mosen til med de bagte hvidløgsfed (put så mange I som du lyster – alt efter din præference) Jeg plejer at putte 3 i. Smag også til med salt, peber og saften fra en halv citron.
 • Steg salvie på en pande i dit smør. Sæt din pande på middelhøj varme. Smørret skal lige bruse af, inden du kommer salvien på. Din salvie skal ligge helt fladt og stege. Lad dem stege et par minutter til de bliver helt sprøde.
 • Hvis du synes din mos er blevet for kold, kan du varme den op i en lille gryde. Kom evt. lidt mere mælk i, så den forbliver lækker og blød. Hvis du kommer mere mælk i, skal du lige smage den til igen.
 • Servér i en skål og pynt med salvie. Efter den smukke servering kan salvien med fordel knuses udover mosen, så den dejlige smag fordeles lidt bedre.
 • Velbekomme ♥️
Keyword græskar

Læs også: Græskar- og kanelsnegle

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.2 thoughts on “Græskarmos eller mashed græskar. En hyldest til efteråret”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *