Grøn og sund tærte med kylling

Grøn og sund tærte med kylling

Sund tærte – en dejlig hverdagsret

Leder du efter en smuk og lækker hverdagsret, som befinder sig i den sundere kategori? Så er du kommet til det rette sted. Med sådan en grøn og sund tærte kan man næsten ikke gå galt i byen!

Grøn tærte – Hvordan?

For at opnå den smukke grønne farve er vi ude i en win-win situation. Samtidig med at vi får sådan en funklende farve får vi også lige inkorporeret 300 gram grønt – hvilket I måske har luret lidt er temaet, efter vi er kommet hjem fra Danmark.

Vi har nydt lidt for meget vin og god mad, så vi har nærmest cravet sund mad og at træne… Det LYDER mærkeligt … Det er også helt underligt at skrive det, men den er altså god nok! Vi ødelægger det lidt i morgen, hvor vi skal have pasta og venner på besøg, men hva’ faen’. Tærten er farvet med 200 gram edamame bønner og 100 g spinat. SÅ lækkert!

Læs også: Grøn pastasalat med pesto, edamame og avocado

sund tærte

Grøn tærte med kylling

En sund og grøn tærte med spinat, edamame og kylling.
Forb. tid 1 t
Tilb. tid 30 min
Ret frokost, Hovedret, madpakke
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tærtedej

  • 205 g mel
  • 115 g smør
  • en halv dl iskoldt vand
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 250 g kyllingefilet/bryst
  • 4 æg
  • 3 spsk creme fraiche
  • 100 g frisk spinat
  • 200 g edamame bønner fra frost
  • godt med salt og peber
  • 50 g ost Riv en af de gode du har i køleskabet 😉 eller køb lidt revet mozzarella.

Sådan gør du
 

  • Start med at lave mørdejen. Skær dit smør i små stykker. Kom alle de tørre ingrediens op i en foodprocessor. Blend det lidt. Kom smørret i lidt af gangen og blend. Kom til sidst det iskolde vand i, lidt efter lidt. Så skulle dejen gerne samle sig. Kom dejen i en plastikpose og lad den køle i en halv time.
  • Tag en skål og rør æg sammen med creme fraiche, salt og peber. Når det er rørt godt sammen hælder du ca. 1 dl af æggemassen op i din rengjorte foodprocessor, sammen med spinaten. Når det er blendet godt, tilsætter du edamamebønner og resten af æggemassen. Blend til det er en ensartet masse.
  • Rul tærtedejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd din tærteform. Jeg er sikker på, at du nok skal få den til at passe, da dejen er lavet til en stor tærteform. Stik med en gaffel rundt omkring på dejen.
  • Kog to små kyllingebryster eller 1 stort i ca. 15 minutter. Skær det herefter i tern.
  • Hæld det grønne fyld i tærtedejen og fordel kyllingeternene heri. Riv eller hæld ost på til sidst.
  • Bag tærten i 25-30 minutter i ovnen på 175 grader, varmluft. Hold gerne øje med den undervejs. Det vigtige er, at tærten er sprød og gyldenbrun i skorpen og at den er gennembagt.
  • Velbekomme ♥
Keyword tærte

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

Læs også: Grønkålsvafler med laks og hytteost – Inspirerende frokost nr.1.

Vis mig gerne min ret på Instagram, hvis du laver retten! Det ville gøre mig SÅ glad. Tak, fordi du læste med ♥️



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *