Gule solskinsboller

Gule solskinsboller

GUL ER MIN YNDLINGSFARVE! Se, hvor glad du bliver af at kigge på dem!! Eller er det bare mig? 😀 Smagen af gurkemeje er så dejlig og de her gule boller er bare skønne – nyd opskriften og nyd dine solskinsboller ♥

Du skal bruge til 8-9 boller – (du kan sagtens lave dobbelt portion):

–  ca. 40 g frisk gurkemeje

– 1 tsk safran

– 2½ dl hvedemel + lidt ekstra

– 2½ dl fuldkorshvedemel

– 2½ dl lunkent vand

– 25 g gær

– en knivspids salt

– evt. græskarker til overbollen

Hæld vandet op i en skål og bland det med gæren og saltet.

Skræl gurkemejen med en gulerodsskræller.

Varm en pande op på fuld skrue. Lav en lille åben sølvpapirspakke. Kom safran ned i pakken. Pres gurkemeje gennem en hvidløgspresser og ned i pakken, sammen med din safran. (På den måde aktiverer du farven og smagen). Læg din sølvpapirspakken på panden i et par minutter. Det ser således ud:

Tag pakken af varmen og kom indholdet ned i gær-blandingen. Nu skulle den gerne begynde at blive skifte til den solskins-gule farve. Kom melet lidt af gangen og ælt dejen godt. Den skal være blød og ikke klistre.

Stil dejen til at hæve i en time et lunt sted. Sådan her ser den ud, når den har hævet:

Del dejen i 8-9 dele og form bollerne. Tilsæt kræfter og kærlighed, når du former bollerne. De skal være helt runde.

Stil dem til efterhævning et lunt sted i en halv time.

Efter den halve time kan du pensle dem med olie eller vand.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft og bag dine boller i 12-15 minutter.

Nyd dine flotte solskins-gule boller, der løfter humøret på en gråvejrsdag!

Har du en rest af gurkemeje? Så kig her.

Har du lavet en af mine opskrifter? Så vis mig det gerne – nævn mig på instagram ved at skrive @madmille, eller lav hashtaggene #madmille eller #solskinsboller – Det ville gøre mig mere end glad ♥

Velbekomme ♥



3 thoughts on “Gule solskinsboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *