Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

De her gulerodsbrud er vildt gode på morgenmadsbordet, i madpakken eller til at stille den værste sult. I mange opskrifter skal dejen hæve i lang tid og man skal bruge et hel kilo mel, så jeg har forsøgt at lave nogle, hvor du hverken behøver et helt kilo mel, og som kun har en hævetid på en halv time. De er så lækre og hvis du ikke har prøvet at kaste dig ud i det – så prøv, de er sjove at lave og kræver ikke noget særligt!

Du skal bruge til 10-15 stk:

– 500 g hvedemel

– 1 æg

– 3 dl vand (fingervarmt)

– en halv pakke gær

– 2 spsk smør

– 2 store eller 4 små gulerødder

– 1½ dl solsikkekerner

– 1 tsk salt

– 1 spsk sukker el. honning

Opløs gæren i vandet og kom salt og sukker/honning deri. Hæld mel op i en skål sammen med dit smør og ælt det sammen med fingrene. Kom gærmassen over til melet og ælt det til det bliver en homogen masse. Lad dejen hæve i mindst en en halv time – jo længere jo bedre.

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

Smæk dejen ud på køkkenbordet og dan en udhulning i midten. Kom æg, solsikkekerner og gulerødder i uddybningen og fold resten af dejen ind over uddybningen -så det bliver en stor bolle. Tag herefter en sløv kniv og hak dejen i småstykker. Del dejen i 10-15 stykker alt efter størrelse og læg dem op på en bageplade med bagepapir – det kræver nok to omgange.

Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter – og så har du lækre gyldne gulerodsbrud.

Velbekomme ♥



1 thought on “Gulerodsbrud”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *