Gulerodskagegrød – En nem, hurtig og sund opskrift

Gulerodskagegrød – En nem, hurtig og sund opskrift

Gulerodskagegrød…. Ja, hvem vil ikke gerne have kage til morgenmad? Det smager som kage alt imens, at det er en sund og nærende morgenmad. Det kan altså noget. Jeg er ikke så meget til havregrød faktisk. Det smager bare af havregrød, noget som man kan fået aaaaalt for mange gange og noget som man er nået at blive træt af for 100 år siden, ikke? Her har den fået en opgradering. Med grøntsager endda! Man skulle tro det kom til at smage endnu mere som en sund helse butik, men det smager viunderligt og syndigt! Prøv det ♥️

Læs også: Guld morgenmaden. Vaniljeskyr, granola og hasselnøddesmør

Du kan lege med opskriften

Her får du min basis opskrift, som jeg elsker den. For mig, rammer den mine smagsløg, lige i øjet. Det betyder jo ikke, at vi to har samme smag. Jeg ville eksempelvis vælge kardemomme over kanel alle dage, derfor er der meget kardemomme i opskriften – hvorfor jeg har beskrevet ude i siden at du kan vælge kanel i stedet, hvis du er mere til kanel. Jeg elsker også ingefær, så det er der også en god portion af i. Det kan du også skrue lidt ned for, hvis du ønsker.

Sidst, men ikke mindst kan du variere væsken i opskriften. Jeg har lavet min opskrift her med både vand, mælk og mandelmælk, for at teste det hele af. Det hele fungerer, men min yndlings er klart med mælk. Du kan jo prøve at lege lidt med vand og mandelmælk, hvis du lyster eller måske endda blande lidt af hvert i. Bare husk at den kun skal bestå af 200g væske. Så kan du jo sådan set eksperimentere alt det du vil.

Læs også: Gulerodsbrud

Toppings til gulerodskagegrød

HVER gang jeg laver gulerodskagegrød, kommer jeg hasselnøddesmør på. (Find min opskrift på hasselnøddesmør her). Det passer simpelthen så godt til grøden! Derudover kan man komme lidt pisket flødeost på (for at køre gulerodskagetemaet helt ud), man kan komme frisk gulerod på, honning eller maple sirup, cereal eller nødder for knas eller creme fraiche. Det smager også skønt. Rigtig meget held og lykke med opskriften. Jeg håber du kan lide den ♥️

Gulerodskagegrød

Gulerodskagegrød. En lækker og nem omgang morgenmad som alle ville elske.
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 8 min
Ret Morgenmad
Køkken Amerikansk, dansk
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 75 g revet gulerod svarer ca. til halvanden gulerod
  • 30 g havregryn
  • 200 g mælk kan erstattes med mandelmælk
  • 1 spsk honning eller maple sirup
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme eller stødt kanel
  • 1 knivspids revet muskatnød ikke en nødvendighed
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Riv dine gulerødder på et rivejern. Hvis du vælger at rive dem på den fine side, bliver gulerødderne tilberedt, hvorimod, hvis du vælger den grove side, forbliver gulerødderne sprøde. Det er op til dig.
  • Tag en lille gryde og kom alle ingredienserne i. Bland det godt sammen over middel varme.
  • Giv blandingen et opkog og skru derefter helt ned for varmen. Lad det boble i 8 minutter, mens du konstant rører i gryden.
  • Servér lun med dine yndlingstoppings. Jeg har givet nogle forslag ovenover opskriften her.
  • Velbekomme ♥️
Keyword Grød, Gulerødder

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

OG: Hvis du laver min opskrift, så fortæl mig det, hvis du har lyst! Jeg bliver så glad ♥ TAK.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *