Gulerodsmuffins

Gulerodsmuffins

De her gulerodsmuffins, som altså er salte og ikke søde, har jeg godt nok haft meget glæde af i min madpakke. De er super mættende og smager dejligt! Det er desuden en god måde lige at implementere lidt flere grøntsager i sin kost. Opskriften kom sig af, at jeg havde en hel pose gulerødder liggende i mit køleskab, som altså var lige på grænsen til at skulle i skralderen… Det er dejligt, når sådan nogle kedelige råvarer får nyt liv! Jeg håber du kan bruge opskriften ♥

Du skal bruge (til 12 gulerodsmuffins):

– 450 g gulerødder

– 2 dl hvedemel

– 1 dl fuldkorshvedemel

– 100 g salatost eller feta

– 1 spsk bagepulver

– 3 æg

– 1 dl sesamfrø

– 1 dl havregryn

– 1 spsk sesamolie (eller anden olie)

– 3 spsk græsk yogurt eller creme fraiche

– 1 tsk paprika

– lidt tørret chili

– 2 tsk salt

– evt. quinoa til topping (kan erstattes med andet)

Tag evt. nedenstående billede med ud at handle:

Skræl gulerødderne og riv den groft (enten i hånden eller på en smart maskine). Kom alle ingredienser i, bortset fra osten. Bland det godt og grundigt sammen. Vend dernæst osten i.

Kom dejen op i 12 muffinsforme. Kom ‘pynten’ på, i mit tilfælde quinoa.

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft, og bag dine gulerodsmuffins i 25-30 minutter.

De er frysevenlige – og desuden kan du skære dem over, komme pålæg i midten og bruge dem som brød.

Mangler du andre gode forslag til madpakken, så tjek mine energibarer ud! Har du gulerødder til overs kunne du også lige hoppe ind og tjekke mine gulerodsbrud!

Velbekomme! ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *