Hasselback kylling med feta, tomat og basilikum

Hasselback kylling med feta, tomat og basilikum

Du sikker sikkert hasselback kartofler, ikke? Muligvis en af de lækreste måder at tilberede en kartoffel på… Så hvorfor ikke gøre det med vores kylling? Jeg synes nemlig også det er en af de lækreste måder at tilberede et kyllingebryst på… Det er nemt og virkelig lækkert! En hverdagsret hjemme hos os.

Du skal bruge:

– 2 kyllingebryser

– et par skiver feta ost (fra en fetablok)

– en lille pose cherrytomater (ca. 6 stks)

– en lille håndfuld basilikumblade

– olivenolie

– salt og peber

– evt. andre krydderier såsom chipotle chili el. røget sød paprika

Tag dine kyllingebryster og læg dem ud på et skærebræt, sådan så de ligger vandret. Snit 6 snit vandret i kyllingerne med ca. 1 cm mellemrum. De må gerne stikke lidt dybt, så der kan være godt med fyld i, men undgå at snitte helt igennem.

Skær et par skiver af din fetablok og kom dem i fordybningerne i kyllingen.  Skær derefter tomaterne i skiver og kom dem ned ved fetaen.  Skyl din basilikum og kom et par blade ned i snittene i kyllingen.

Kom kyllingerne op i et ovnfast fad med bagepapir i og kom lidt olivenolie ud over. Krydr kyllingen med salt, peber og hvad du ellers har af lækre krydderier.

Tænd din ovn på 175 grader, varmluft og bag din kylling i 25-30 minutter.

Sådan skulle din kylling nu gerne se ud:

Spis dem gerne med pastasalat med krydderurtecreme til … Det smager virkelig godt sammen!

Velbekomme ♥


Related Posts

Hasselback caprese

Hasselback caprese

Caprese, på en anderledes måde. Er de ikke smukke og kreative? Specielt med de gule og grønne tomater her. Det er salaten, der bliver spist mest hjemme ved os. Ikke altid som hasselback, men i hvert fald med disse ingredienser. De grønne og gule tomater […]

SPRØD LAKS M. HASSELBACK OG PERSILLEPESTO

SPRØD LAKS M. HASSELBACK OG PERSILLEPESTO

Sprødstegt laks med hasselback kartofler, grønne bønner med persillepesto og karameliserede citroner. Lyder det ikke som en ret for dig? Det smager i hvert fald skønt! Opskrift – to personer   – To stykker fersk laks – 6 kartofler – 1 dåse kikærter – 1 pose […]3 thoughts on “Hasselback kylling med feta, tomat og basilikum”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *