Hasselnøddesmør

Hasselnøddesmør

Det her er den lækreste opfindelse nogensinde til morgenmad – hasselnøddesmør! Det kan bruges på skyr, på grød, som pålæg, i desserter og så videre… Hvis du aldrig har smagt det, så gør det – for din egen skyld!

Du skal bruge:

– 3 dl hasselnødder

– 1-2 spsk smeltet smør

– 1-2 spsk rapsolie

Sæt ovnen på 200 grader, varmluft, og bag dine hasselnødder i et kvarter. Når hasselnødderne er kølet af, tager du en håndfuld op og gnider mellem begge dine hænder. Så falder skallerne af og du står tilbage med afskallede hasselnødder. Gentag processen med alle hasselnødderne.

Kom de afskallede hasselnødder i en mini-hakker eller food-processor og blend dem i et par minutter – hvis mini-hakkeren er på overarbejde skal du blot skrabe hasselnøddesmulder ned fra kanterne. Når den har kørt et par minutter kan du se, at hasselnødderne udskiller sin egen olie og får en lækker smøragtig konsistens. Nu er det en hasselnøddesmør, som er klar og du kan faktisk bruge den som den er. Jeg plejer dog at spæde op med 1-2 spsk smeltet smør og 1-2 spsk rapsolie – jeg synes det både smager bedre og får en lækrere konsistens.

Spis det ovenpå vanilje skyr, sammen med en hjemmelavet kakaomüsli.

Velbekomme ♥


Related Posts

Lilla boller med rødkål – undgå madspild

Lilla boller med rødkål – undgå madspild

Jeg bliver glad, når mad er farverig. Derfor eksperimenterer jeg tit med farver i køkkenet. Denne gang havde jeg lyst til at eksperimentere med naturligt farvede boller. Lilla boller lavet på rødkål! Jeg synes de er så eventyrlige at se på og de leder nemt […]

Kakao-müsli

Kakao-müsli

Jeg er super kræsen når det kommer til granola, müsli og hvad det nu ellers bliver kaldt. Er ikke elle vild med, når der er tørrede frugter i og jeg synes også, at der er nogle nødder der ikke egner sig. Jeg har aldrig rigtig […]



4 thoughts on “Hasselnøddesmør”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *