Havregrynsskåle med yoghurt

Havregrynsskåle med yoghurt

På baggrund af den gode tid min kæreste og jeg har fået sammen om morgenen, føler jeg for at gøre lidt ekstra ud af morgenmaden, nu hvor vi sidder og nyder den sammen.

Vi er godt på vej til en ny god vane, som består af at stå op ved 8 tiden, hoppe ned at træne i en times tid, hoppe op i bad og dernæst spise morgenmad. Jeg elsker det! Det er simpelthen en fed måde at starte dagen på ♥

Nå, men ja… Jeg har så tænkt mig at variere vores morgenmad helt vildt – så I kan godt se frem til en masse morgenmadsopskrifter og well… Aftensmad ♥ Jeg kommer nok ikke til at gøre det helt store nummer ud af frokosten, når jeg er alene. Hidtil har jeg blot spist rester fra aftensmaden.

Inden du får opskriften, vil jeg lige knytte en kommentar ♥ Da opskriften i princippet er sammenpresset havregryn, er havregrynsskålene meget bastante. Det vil for det første sige, at de mætter MEGET mere end man lige regner med (sommetider er jeg blevet mæt af en enkelt). For det andet betyder det, at de er lidt tunge i det og godt kan kræve noget lækkert friskt fyld og topping – jeg har endnu ikke prøvet det, men kunne forestille mig at jordbær og vaniljeskyr ville være THE SHIT i og på dem ♥

Havregrynsskåle (fuld plade – 12 stks):

 • 3 bananer
 • 320 g havregryn
 • 150 g flydende honning
 • 1 stor tsk kardemomme eller kanel (alt efter, hvad du synes er lækrest)
 • et nip salt
 • Lidt olie eller bagespray til at smøre formen (se billede under).

  Fyld:
 • Yoghurt
 • Skyr

  Topping:
 • Frugt
 • Bær
 • Spiselige blomster
 • Sirup

Sådan gør du:

Tag en skål og mos bananerne deri, med en gaffel. Sørg for at de er helt moste. Kom derefter havregryn, honning, salt og kanel/kardemomme i. Bland det godt sammen til en ensartet masse.

Kom ca. 2 spsk i hver muffinform således:

Tryk derefter massen ud i formen med fingrene, sådan så at der kan være ca. en spsk yoghurt i. Således:

Giv dine havregrynsskåle ca. 25-30 minutter i ovnen på 175 grader varmluft. De bliver lidt gyldne i kanterne.

Når de er færdige kan de ‘drejes’ ud af formen. Lad dem køle af og kom fyld i og topping på.

Jeg opbevarer mine havregrynsskåle i køleskabet.

Velbekomme ♥


Related Posts

Hasselnøddesmør

Hasselnøddesmør

Det her er den lækreste opfindelse nogensinde til morgenmad – hasselnøddesmør! Det kan bruges på skyr, på grød, som pålæg, i desserter og så videre… Hvis du aldrig har smagt det, så gør det – for din egen skyld! Du skal bruge: – 3 dl […]

Lilla boller med rødkål – undgå madspild

Lilla boller med rødkål – undgå madspild

Jeg bliver glad, når mad er farverig. Derfor eksperimenterer jeg tit med farver i køkkenet. Denne gang havde jeg lyst til at eksperimentere med naturligt farvede boller. Lilla boller lavet på rødkål! Jeg synes de er så eventyrlige at se på og de leder nemt […]1 thought on “Havregrynsskåle med yoghurt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *