Hjemmelavet marcipan – en nem opskrift

Hjemmelavet marcipan – en nem opskrift

Okay, okay, okay! INGEN jul uden marcipan, vel?? Jeg lærte faktisk først at spise marcipan i mit voksenliv, men nu er jeg altså også nede med det… Det må gerne være min bund på min flødebolle og det må gerne være en del af min konfekt… ♥

Hjemmelavet marcipan

En nem opskrift på lækker marcipan
Forb. tid 15 min
Antal 1 mellem portion

Ingredienser
  

  • 200 g blancherede el. smuttede mandler
  • 70 g vand
  • 70 g sukker

Sådan gør du
 

  • Jeg plejer af købe blancherede mandler, det er 100 gange nemmere. Hvis du har derimod købt almindelige mandler skal de i kogende vand og smuttes og derefter afkøles HELT.
  • Afvej vand og sukker og kom det op i en gryde. Sæt den på lav varme. Når sukkeret er smeltet er blandingen færdig.
  • Kom dine mandler i en foodprocessor og blend godt i 2×30 sekunder. Nu har du lavet mandelmel.
  • Find en si og en skål frem (jeg synes resultatet bliver bedst, hvis mandelmelet er HELT fint – hvis du er lige glad, kan du skippe dette step). Si al mandelmelet. Kasser de mandelstykker, der ikke kunne gå gennem sien.
  • Skyl og tør foodprocessoren og kom mandelmelet tilbage i.
  • Åben "skakten" i låget til din foodprocessor og kom i en tynd stråle MEGET langsomt sukkermassen op i, mens den kører. Marcipanen er færdig, når massen samler sig. Det gør det helt naturligt og lægger sig i én stor klump nede i foodprocessoren.
  • Nu har du marcipan, som du kan bruge til flødebollebunde, konfekt eller lige, hvad du lyster. Velbekomme ♥

Marcipan til hvad?

Jeg har både lavet flødebollebunde og konfekt ud af denne opskrift. Det hele virker SÅ fint ♥1 thought on “Hjemmelavet marcipan – en nem opskrift”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *