Okay, okay, okay! INGEN jul uden marcipan, vel?? Jeg lærte faktisk først at spise marcipan i mit voksenliv, men nu er jeg altså også nede med det… Det må gerne være min bund på min flødebolle og det må gerne være en del af min konfekt… ♥

Hjemmelavet marcipan
En nem opskrift på lækker marcipan
Ingredienser
- 200 g blancherede el. smuttede mandler
- 70 g vand
- 70 g sukker
Sådan gør du
- Jeg plejer af købe blancherede mandler, det er 100 gange nemmere. Hvis du har derimod købt almindelige mandler skal de i kogende vand og smuttes og derefter afkøles HELT.
- Afvej vand og sukker og kom det op i en gryde. Sæt den på lav varme. Når sukkeret er smeltet er blandingen færdig.
- Kom dine mandler i en foodprocessor og blend godt i 2×30 sekunder. Nu har du lavet mandelmel.
- Find en si og en skål frem (jeg synes resultatet bliver bedst, hvis mandelmelet er HELT fint – hvis du er lige glad, kan du skippe dette step). Si al mandelmelet. Kasser de mandelstykker, der ikke kunne gå gennem sien.
- Skyl og tør foodprocessoren og kom mandelmelet tilbage i.
- Åben "skakten" i låget til din foodprocessor og kom i en tynd stråle MEGET langsomt sukkermassen op i, mens den kører. Marcipanen er færdig, når massen samler sig. Det gør det helt naturligt og lægger sig i én stor klump nede i foodprocessoren.
- Nu har du marcipan, som du kan bruge til flødebollebunde, konfekt eller lige, hvad du lyster. Velbekomme ♥
Marcipan til hvad?
Jeg har både lavet flødebollebunde og konfekt ud af denne opskrift. Det hele virker SÅ fint ♥
1 thought on “Hjemmelavet marcipan – en nem opskrift”