HJEMMELAVET PASTA – MED PESTO OG BACON

HJEMMELAVET PASTA – MED PESTO OG BACON

Well… Denne her opskrift giver mig nogle seriøse efterskole-vibes! ♥ Denne her ret var det ENESTE vi spiste, hvis vi ikke kunne lide dagens buffet på Oure. Pasta, pesto, bacon og så lige krydderboller med smør og pålægschokolade… Så jeg tænkte, hvorfor ikke opgradere retten lidt, så den bliver liiiige det bedre?  Jeg har forsøgt mig med hjemmelavet pasta og det viser sig at være super nemt, tager INGEN tid og er LANGT bedre end købepasta.

Opskrift på pasta til 4-5 personer: 

– 400 g durummel

– 4 æg

– 1 spsk olivenolie

– lidt salt

Udover skal du bruge (OBS – fyldet her er kun til 2 personer, så gang det op, hvis du vil lave hele portionen på én gang) : 

– 1 glas pesto

– 1 mozzarellakugle

– 1 pakke cherrytomater

– 1 bundt basilikum

– 1 pakke bacon i tern

Vej melet af og læg det på dit rene køkkenbord, som et bjerg. Lav en uddybning i midten af bjerget og slå dine æg ud heri. Kom ligeledes lidt salt og olivenolie i uddybningen. Det ser cirka sådan her ud:

Tag en gaffel og rør ægget lige så stille ind i melet. Når al æggen er blevet fordelt i melet ser det sådan her ud:

Nu kan du ælte dejen godt, med hænderne og lægge den til side i en halv times tid, med et rent hviskestykke over:

Når den halve time er gået, tager du en køkkenrulle (eller en tom vinflaske) og ruller dejen ud på et meldrysset bord – du kan ikke rulle den hele ud på en gang, så dejen den ud i mindre stykker (4-5) og rul dem ud én af gangen. Den kan godt være lidt sej at rulle ud, men brug bare lidt ekstra energi på det. Rul dejen så tynd som du overhovedet kan.

Tag derefter et pizzahjul eller en skarp kniv og skær din pasta:

Læg de udskårede pastastykker over på et rent og meldrysset hviskestykke, uden at de rør hinanden. Det ser således ud:

Inden du koger din pasta, skal du have bacon og andet tilbehør klar. Pastaen skal nemlig have meget kort tid. Så steg bacon, skær tomater og riv mozzarella.

Kom pastaen i kogende og letsaltet vand og smag på dem undervejs. Mine blev færdige på ca. 5 minutter – her blev de al dente, men det er jo en smagssag.

Si vandet fra og hæld pastaen op på dine tallerkener. Bland det med pesto, tomater, mozzarella og bacon. Pynt med basilikum og lidt olivenolie.

Velbekomme ♥


Related Posts

TAPAS – artiskokpesto, hummus, soltørrettomatpesto

TAPAS – artiskokpesto, hummus, soltørrettomatpesto

TAPAS! Hvad er bedre end at sidde i lang tid og snakke, samtidigt med at man kan hapse til brød med forskellige slags dyppelser eller smørepålæg? Det er sjovt at tænke, hvad man nu skal komme på næste gang, fordi der er noget at vælge […]

HJEMMELAVEDE TORTILLAS

HJEMMELAVEDE TORTILLAS

Hjemmelavede tortillas smager 1000 gange bedre end dem du kan købe færdiglavet. De er super nemme og lave og ingredienserne dertil er nogle som man ofte har derhjemme og hvis man ikke har, er de billige at købe. I går var jeg sammen med mine […]1 thought on “HJEMMELAVET PASTA – MED PESTO OG BACON”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *