Hjemmelavet pizza babka – et snoet pizzabrød

Hjemmelavet pizza babka – et snoet pizzabrød

Hvad er babka?

Babka er normalvis en sød, flettet kage som stammer fra Østeuropa. Den er lavet med mange variationer på fyld og i min udgave her er den lavet som en pizzavariation.

Læs også: Ferskencaprese – En smuk og smagfuld sommersalat

Hvor kommer inspirationen fra?

Jeg gjorde mig en del i at lave kardemomme babka for et par år siden. Er stadig fuldstændig vanvittigt irriteret over, at jeg ikke skrev opskriften ned… For den var vild! Det kunne være jeg skulle prøve at eksperimentere lidt med det igen. Det smager i hvert fald fantastisk! Så jeg tænkte: Hvorfor ikke prøve det med alle ingredienserne fra en pizza? Det kan da ikke skade… Hihi. Det gjorde det bestemt ikke!

Læs også: Minitærter med figner – En skøn sensommer dessert

Hvordan ‘fletter man?’

Det ser meget sværere ud, end det i virkeligheden er. Når du har rullet dejen præcis som du ville gøre, hvis du skulle lave pizzasnegle: Så i stedet for at skære den ud i skiver, så skærer du ned igennem midten af dejen, (lad 3 cm forblive ubeskåret) sådan så du har to strimler som du folder over hinanden fra det samlede ende og hele vejen ned. Nemt og smart!

pizza babka

Hjemmelavet pizza babka

En lækkert pizzabrød til en hyggelig weekendaften.
Forb. tid 1 t 30 min
Tilb. tid 40 min
Antal 2 x babka

Ingredienser
  

Babka dej:

  • 50 g gær
  • 1,5 dl lunken mælk
  • 3 æg
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk smør
  • 1 tsk salt
  • 250 g hvedemel
  • 250 g durummel

Fyld:

  • 100 g pepperoni, chorizo eller salami
  • 200 g revet mozzarella
  • et lille glas tomatsauce / pizzasauce
  • 1 håndfuld krydderurter Basilikum, timian el. persille
  • 2 spsk olivenolie til smørelse af form

Sådan gør du
 

  • Lun mælken og bland gæren heri, i en skål. Kom derefter honning og smør (skåret i småstykker) i. Bland også æg sammen og kom dem ned i dejen.
  • Bland mel og salt sammen i en anden skål og bland det i den våde masse, lidt efter lidt.
  • Når al melet er optaget i den våde masse skal du ælte den godt. Brug 5 minutter på virkelig at ælte den alt, hvad du kan. Sæt den herefter til at hæve i en time med et viskestykke over.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord. Kom godt med mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast. Lad dejen blive omkring 40×50 cm.
  • Kom fyldet på. Start med tomatsaucen. Skær din pepperoni i små stykker og spred dem udover dejen. Kom krydderurter på og ost på til sidst.
  • Nu skal dejen rulles sammen. Rul dejen sådan så at den længste side at dejen bliver rullet (der hvor den er 50 cm) og den smalleste side dermed bliver længden på rullen (40 cm).
  • Del rulles op i to. Del den over på midten. Tag den første rulle og læg den foran dig – sådan så den lægger lodret. tag en kniv eller en pizzaskærer og skær rulle igennem lodret. Du skal ikke skære den hele vejen igennem. Gem 3 cm til sidst, så den stadig hænger sammen.
  • Du har nu to lange strimler af dej der går ud fra en 'samling' i enden. Tag de to strimler og vend fyldet opad. Nu kan du se, at der er fine lag af pizzadej inde i. Fold de to strimler ind over hinanden indtil der ikke er mere dej.
  • Pensl en rugbrødsform med olivenolie og kom din første pizzababka op i.
  • Bag din pizzababka i 15-20 minutter på 175 grader, varmluft. Den skal gerne blive gylden. Hold øje med den.
  • Fold på samme måde babka nummer to og gør den klar til at komme i ovnen.
  • Når babka nummer ét er færdig, bager du babka nummer to.
  • Servér, mens den er lun.
  • Velbekomme ♥

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.

Læs også: Ragú – Fortryllende simremad med oksekød

Lad mig endelig vide, hvis du laver min pizza babka og tag mig gerne. Jeg bliver så glad, når det sker ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *