Hjemmelavet ravioli med krydderurter og ricotta

Hjemmelavet ravioli med krydderurter og ricotta

En ægte nørdeopskrift – Hjemmelavet ravioli

Jeg har fået en pastamaskine i fødselsdagsgave af min mor, så nu skal der sørme nørdes noget pasta. Jeg har et mål om at lave én pastaopskrift om ugen. Her er så min første. Hjemmelavet ravioli. Alle elsker pasta. Alle elsker ravioli. Ikke? Vi fik gæster for en uges tid siden og jeg tænkte, at jeg ville tage den i brug. Det blev monster lækkert!

Læs også: Pasta med pesto, laks og bagte tomater

Tilbehør til ravioli?

Jeg lavede en sauce på rosévin til, nogle stegte asparges og nogle brødkrummer stegt i hvidløg, ost og olie for at give lidt crunch. SÅ mega godt! Det kan være, at jeg bør skrive opskriften på al tilbehør ned en dag. Men nu fik i lige lidt inspiration til, hvad I kan servere til, hvis I kaster jer ud i det, når I skal have gæster.

‘Step for step’ visuel guide – En hjælp!

Jeg håber at billederne kommer til at hjælpe i processen. Det plejer at hjælpe mig, hvis der er noget visuelt at kunne læne sig op af.

Hjemmelavet ravioli med krydderurter og ricotta

Hjemmelavet pasta med fyld.
Forb. tid 2 t
Tilb. tid 10 min
Ret aftensmad, frokost
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Pastadej

  • 4 æg
  • 400 g tipo 00 mel

Fyldet

  • 250 g ricotta
  • 150 g krydderurter Eksempelvis: basilikum, forårsløg og persille
  • 1 citron skallen herfra
  • 40 g hård ost såsom parmesan
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at lave pastaen. Læg melet i en bunke på dit køkkenbord og lav en fordybning i midten. Slå alle 4 æg ud i midten og arbejd langsomt æggene ind i melet med en gaffel. Brug til sidst dine hænder til at få al melet indkorporeret i dejen.
  • Når din pastadej har samlet sig og er blevet til en homogen masse, skal du til at lave det hårde arbejde. Det er det her step, der afgør om din pasta bliver god eller ej. Ælt dejen med dine hænder så godt som du overhovedet kan. Læg alle dine muskler i og se om du ikke kan holde til at ælte i 5-10 minutter. Det er HÅRDT arbejde. Fra start til slut i din æltning skal pastadejen være gået fra at være ru i konsistensen til glat og blød.
  • Når du er færdig med at ælte, tager du din pastadej og lægger den ned i enten en frysepose og lukker den godt til – eller pakker den ind film. Sørg for at hele pastadejen er pakket godt ind. Nu skal dejen i køleskabet og hvile i minimum en halv time.
  • Mens du venter på din pastadej, kan du lave fyldet. Hak alle krydderurter fint og kom det op i en stor skål. Kom også revel citronskal, revet hård ost og ricotta op i. Bland det godt. Finhak rødløg og hvidløgsfed. Steg det i olivenolie i et par minutter til det er gyldent. Lad løgene køle lidt af og kom det derefter over i skålen med de resterende ingredienser. Bland det godt og smag til med salt og peber. Kom det på køl.
  • Nu skal pastadejen rulles ud. Det er klart nemmest at bruge en pastamaskine. Hvis du ikke har én skal du blot rulle dejen meget tyndt.
  • Del din dej op i 8 lige store dele. Tag kun 1 af dem ud fra køleskabet. Pak resten ind og lad dem blive i køleskabet. Nu skal den køres på pastamaskinen. Start med at køre pastastykket gennem setting 1 på pastamaskinen, derefter setting 2, derefter setting 3 og slut så på setting 4. Hvis du ikke bruger pastamaskine skal du blot rulle den så tyndt som du overhovedet kan.
  • Skær dejen til (hvis enderne er runde) og kom 3-4 klumper dej langs dejen, alt efter, hvor langt dejstykket blev. Læg dem lidt ovre i en ene side som vist på billedet. Fold den anden side over, pres evt. luft ud og form rundt om fyldet. Skær raviolierne fra hinanden med et pizza hjul eller en kniv og luk med gaffeltryk-mærker rundt langs kanten på dem alle sammen.
  • Læg raviolierne over på en bagepapirsbeklædt bageplade og fortsæt processen med resten af dejen og fyldet. Det er en ret tidskrævende proces, så ha' tålmodighed.
  • Kom raviolierne på køl, hvis der er flere timer til du skal servere. De må ikke røre hinanden i køleskabet – så klistrer de sammen.
  • Lav en god sauce til at komme over din ravioli, mens du koger dem. De skal koge i 2-4 minutter for at blive al dente.
  • Servér med det samme. Velbekomme ♥
Keyword grøn pastasalat, ravioli

Jeg ønsker at vækste med min lille hobby

Jeg har lige et sidste ønske til dig, inden du smutter. Det er nemlig et ønske om at du kunne følge mig på de sociale medier. På den måde går du ikke glip af noget som helst og så støtter du samtidigt min lille hobby og giver mig blod på tanden til at blive ved. TAK! Min instagram finder du her.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *