HJEMMERØRT TATAR M. ESTRAGONMAYO

HJEMMERØRT TATAR M. ESTRAGONMAYO

Jeg har altid forbundet tatar med fin mad, som man fik hvis man var ude at spise på en lækker restaurant. Det behøves slet ikke være sådan. Det er nemlig nemt at lave og når der ikke skal bruges så meget energi på at lave selve tataren, da ingredienser kun skal røres sammen, kan man jo bruge lidt ekstra energi på pynten.

Opskrift (2 personer)

Tatar: 

– oksekød (plejer at købe 360 g i føtex – af tatarkød)

– 2 spsk kapers (lethakket)

– 1 rødløg (finthakket)

– 1-2 store syltede agurker på glas el. 5-7 cornitioner (lethakket)

– 1-2 spsk Dijonsennep

– 1 bæger pasteuriseret æggeblomme

– salt og peber

– evt. finthakket estragon (Hvis man alligevel skal lave estragonmayo 😛 )

Rør alle ingredienserne sammen i en skål stille og roligt – smag til med salt og peber.

Estragonmayo:

– 2 bægre pastureserset æggeblommer

– 1-2 spsk dijonsennep

– 1 spsk eddike (kan være æblecider eller vineddike)

– 1½ dl smagneutral olie – som fx raps

– 1 bundt estragon

– salt og peber

Tag et helt bundt estragon – tag gerne lidt til side til pynt. Blend det sammen med olien og si derefterolien ned i en skål. Olien skulle gerne have fået en fin grøn farve. Gem estragonen, som er tilbage i sien.

I en anden skål piskes æggeblommer, sennep og eddike i et par minutter. Herefter tages den grønne olie og hældes op i æggemassen i en tynd stråle under konstant piskning. Der piskes indtil den ønskede konsistens. Hvis der ønskes en grov mayo tilsæt det fra-siede estragon. Smag til med salt og peber.

Pynt:

– ovnbagt parmesan (læg parmesan i bunker på bagepapir og bag ved 200 grader i få minutter)

– Stegte rugbrødsfirkanter (skær rugbrød ud og steg på panden i olivenolie til det bliver sprødt)

– Hjemmesyltede rødløg (find opskriften her)

– Estragonmayo

– Estragon

Hvis man ikke kan lide estragon, kan man sagtens bytte den ud med en anden krydderurt som for eksempel persille – både i selve tataren og hvis man laver mayo til.

Anret tataren den i den ønskede form og kom pynten på.

VELBEKOMME! ❤


Related Posts

JOMFRUHUMMER-RISOTTO

JOMFRUHUMMER-RISOTTO

I går havde jeg besøg af en af mine bedste veninder – vi skulle drikke noget vin og lave noget lækker mad. Det endte med at blive en lækker risotto med jomfruhummerhaler. Der var en god fordeling i køkkenet, hvor min veninde hakkede, mens jeg […]

PAELLA

PAELLA

Paella, en spansk, smuk og delevenlig ret med med safran! Du skal bruge (til 4 personer): – En stor knivspids safran – 4 dl risottoris – 1½ liter god fiske eller grøntsagbouillon eller fond – En stor klat smør – 1 pose store frosne rejer […]



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *