Honning- og hvidløgsristede gulerødder med peanutbutterdip

Honning- og hvidløgsristede gulerødder med peanutbutterdip

Mangler du en opskrift på lidt lækkert sommertilbehør eller en formidabel snack? Så kig med lige her!

Jeg har traumer fra nogle rigtige gennemkogte grøntsager…. Kender I ikke godt de der, hvor al liv og glade dage bare er blevet kogt ud af? De stakkels gulerødder eller det stakkels blomkål eller hvad det nu end er.. Ja, forfærdeligt altså. Det kommer jeg ALDRIG til at spise igen – og derfor er der altså bid i de basser her!

Du skal bruge:

  • En pose gulerødder med top
  • 3 spsk honning
  • 6 spsk god olivenolie – evt. med smag (af nød eller citron)
  • 3 fed hvidløg
  • salt og peber

    Peanutbutterdip:
  • 3 spsk kokosmælk (sørg for både at få lidt af den faste og flydende del af kokosmælken med)
  • 1 spsk peanutbutter
  • lime
  • salt og peber
  • lidt nødder (jeg brugte pistacie her)

Start med at hakke toppen af guleroden af – lad et par centimeter af det grønne sidde på stadig, således at du har noget at holde i, når de skal spises.

Tænd ovnen på 180 grader, almindelig ovn.

Varm med pande godt op sammen med honning og finthakket hvidløg. Vend gulerødderne deri og krydder dem med salt og peber.

Kom dernæst gulerødderne i et ovnfast fast og hæld det resterende olie og honning fra panden oven på. Lad gulerødderne få 20 minutter i ovnen.

Lad panden stå tændt. Kom kokosmælk og peanutbutter på panden sammen og smelt det godt, så det bliver en sammenhængende masse. Smag til med lime, salt og peber.

Tag gulerødderne ud og hæld dressingen på – kom dernæst hakkede nødder udover og nyd!

Hvad med at prøve Thai-ret også? Her får du opskriften på en monster lækker Thai-suppe med kylling og nudler!

Velbekomme



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *