Hvedetacos med tigerrejer og mangosalsa

Hvedetacos med tigerrejer og mangosalsa

Man kan spise tacos på mange forskellige måder og man kan få mange forskellige slags. Du kan både få de hårde majstacos, der knækker lidt, når man spiser dem eller hvedetacos… De er bløde og nemmere at spise. Faktisk er det bare hvedetortillas i en mindre udgave.

Har du nogensinde prøvet at lave dine tacos selv? Det smager 1000 gange bedre end de lidt halvtørre af slagsen som man køber i netto eller hvorend man handler. Desuden er det ikke raketvidenskab overhovedet. Det er blot nogle ingredienser, der skal blandes sammen til en dej. Så skal de udrulles. Så skal de på panden… ♥

Jeg tror aldrig selv jeg har fået rejer i en taco – måske en enkelt indbagt… Hvilket jeg slet ikke forstår – det er jo møglækkert! Hvem elsker ikke tigerrejer? Og mango? ♥

Du skal bruge (til 12 stk)

Hvedetacos

  • 300 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 dl vand
  • 75 g smør
  • lidt salt
  • olivenolie til stegning

Mangosalsa:

  • En håndfuld koriander eller anden krydderurt
  • Saften fra 3 limes
  • to stks mango

Fyld og krydderier

  • 400 g friske rejer
  • 2 fed hvidløg
  • 2 avocado
  • syltede rødløg
  • chili
  • paprika
  • salt og peber
  • evt. chilimayo til at dryppe ud over

Sådan gør du:

Hvedetacos

Start med at tage en skål og tilsætte bagepulver, vand, salt, og halvsmeltet smør (du kan lige give det 20 sekunder i mikroovnen). Bland det godt sammen. Tilsæt derefter mel, lidt efter lidt, til det bliver en elastisk og blød dej.

Del dejen i 12 lige store dele ved at stille dejen ud til en pølse og skær så 12 stykker. Rul dem dernæst til kugler. Tag så én dejkugle og rul den ud på bordet med lidt mel under, med en kagerulle – hvis du ikke har en kagerulle, så brug en tom flaske vin :P. Den skal være rullet ud så tyndt ud, at du kan ane køkkenbordet igennem.

Sæt en pande over på høj varme og kom olivenolie på. Steg én taco i 30 sekunder på hver side. Kom et par dryp olivenolie på panden mellem hver taco.

Fyld

Tjek efter om rejerne har tarm – hvis de har, så fjern den.

Skær to fed hvidløg og rist dem på panden. Lynsteg dine rejer i dine yndlingskrydder, indtil rejerne får farve. Det tager ikke mere end end par minutter.

Skær din mango i små tern og bland det med koriander og limesaft.

Skær avocado.

Anret dine tacos med rejer, avocado, mangosalsa, syltede rødløg og måske endda lidt chilimayo, hvis du har.

Velbekomme ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *