HYBENSIRUP

HYBENSIRUP

Den ene dag var jeg, sammen med min mor, ude og plukke hyben. De er så smukke og har denne her fantastiske, naturlige orange farve. Så jeg tænkte… Jeg har lavet marmelade på mirabeller, jeg har lavet stikkelsbær-, granatæblekerne- og havtornkompot – så hvorfor ikke forsøge med en sirup?

Det er lidt et svineri i køkkenet med alle de kerner, men hvis du bare kun er et halvt så stort rodehoved som mig, så skal det nok gå. Hvis du ikke er – så håb på at kæresten ikke slår dig ihjel, når han eller hun kommer hjem! Og hvis du ikke har sådan én så er det jo neeeemt 😀

Til ét glas skal du bruge:

– 1 liter vand

– 1 frysepose (den normale 4 liters størrelse) fyldt med plukkede hyben

– ca. 200 g sukker

– saften fra en halv citron

Kog alle dine hyben med vand i 20 minutters tid. De skal gerne være møre og vandet skal gerne være blevet helt orange. Tag en ren skål og si hypensaften ned i den og kernene fra. Sæt saften over i din rengjorte gryde og kom sukker og citronsaft i. De tager et kvarters tid, før siruppen opnår en tykflydende konsistens.

Den er rigtig god på amerikanske pandekager!!!

Velbekomme! ♥


Related Posts

TOPPINGS M. HAVTORN, GRANATÆBLE, STIKKELSBÆR OG SALTKARAMEL

TOPPINGS M. HAVTORN, GRANATÆBLE, STIKKELSBÆR OG SALTKARAMEL

Jeg elsker morgenmad! Og jeg er typen som slet ikke kan begynde min dag, hvis jeg ikke har fået det. Dog er det meget forskelligt, hvad jeg spiser til morgenmåltid. I nogle perioder spiser jeg havregrød, kold chiagrød eller skyr og andre gange er jeg […]

MIRABELLE-MARMELADE

MIRABELLE-MARMELADE

Mirabeller er smukke, små og gule former for blommer. De blomstrer lige nu! Et træ afgiver utrolig mange frugter, og man kan ikke nå at spise halvdelen, hvis man har et træ hjemme. Men for at de ikke alle sammen bare skal falde på jorden […]



1 thought on “HYBENSIRUP”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *