Den ene dag var jeg, sammen med min mor, ude og plukke hyben. De er så smukke og har denne her fantastiske, naturlige orange farve. Så jeg tænkte… Jeg har lavet marmelade på mirabeller, jeg har lavet stikkelsbær-, granatæblekerne- og havtornkompot – så hvorfor ikke forsøge med en sirup?
Det er lidt et svineri i køkkenet med alle de kerner, men hvis du bare kun er et halvt så stort rodehoved som mig, så skal det nok gå. Hvis du ikke er – så håb på at kæresten ikke slår dig ihjel, når han eller hun kommer hjem! Og hvis du ikke har sådan én så er det jo neeeemt 😀
Til ét glas skal du bruge:
– 1 liter vand
– 1 frysepose (den normale 4 liters størrelse) fyldt med plukkede hyben
– ca. 200 g sukker
– saften fra en halv citron
Kog alle dine hyben med vand i 20 minutters tid. De skal gerne være møre og vandet skal gerne være blevet helt orange. Tag en ren skål og si hypensaften ned i den og kernene fra. Sæt saften over i din rengjorte gryde og kom sukker og citronsaft i. De tager et kvarters tid, før siruppen opnår en tykflydende konsistens.
Den er rigtig god på amerikanske pandekager!!!
Velbekomme! ♥
1 thought on “HYBENSIRUP”