HYLDEBÆR-SAFT

HYLDEBÆR-SAFT

Noget jeg lærte, da jeg sammen med min veninde havde plukket hyldebær, var at bærrene er giftige inden de bliver kogt! Tænk sig engang, det anede jeg ikke! Nå, men man lærer jo noget nyt hver dag 😀 Var med en veninde på en hygge gåtur efter studie og vi fik plukket både æbler og hyldebær – begge ingrediesenser som kommer i saft. Smagen af hyldebær er meget karakteristisk og unik – ikke lige noget man får hver dag. Tror det ville smage ret godt med en ‘lille’ slat vodka, hvidvin eller champagne i….

Du skal bruge:

– en pose hyldebær – jeg havde plukket en kvart nettopose.

– 2 store æbler

– 1 citron

– 100 g rørsukker

– 1½ vand

Skær æbler i mindre stykker. Kom dem i en gryde, sammen med saften fra citronen. Kom resten af ingredienserne i og giv det et opkog.  Lad det koge i 10 minutter tid. Lad det køle af i gryden. Si æblerne og bærrene fra og hæld det over på en flaske eller hvad du har liggende, og sæt det på køl.

Hvis du drikker det som saft, behøves det ikke blandes op med vand.

Velbekomme ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *