Jordbær- balsamico- basilikum- limetærte

Jordbær- balsamico- basilikum- limetærte

Jeg fejrede min mormors 75 års fødselsdag forleden. Vi bestilte mad udefra, da vi har meget at se til for tiden. Dog synes jeg alligevel, at det var på sin plads at lave en lækker dessert. Jeg er blevet påvirket helt vildt af solen, varmen og den lune forårsluft – derfor følte jeg, at den skulle være frisk og skøn! Jeg er ikke så meget for lagkage og så derfor faldt valget på en dejlig tærte. Det er en perfekt kombination mellem de søde jordbær, de friske lime – med et lidt anderledes touch med basilikum og balsamico i det søde køkken. Jeg synes det spiller max og det håber jeg også du synes!

Du skal bruge (til en hel tærte):

Mørdej (opskriften på denne er fra alletiders kogebog – den har jeg altid brugt):

– 200 g mel

– 1 spsk sukker

– 125 g smør

– 2 æggeblommer

Fyld + pynt: 

– 500 g jordbær

– 1 bundt basilikum

– 5 lime

– 1 dåse sødet kondenseret mælk

– 250 g mascarpone

– 2 dl piskefløde

– 4 spsk balsamico

– 2 spsk sukker

Start med at lave tærtedejen. Bland melet og sukkeret. Smuldr det kolde smør i. Tilsæt æggeblommer og saml hurtigt dejen. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik den over hele bunden med en gaffel.

Forbag bunden i 10 min i en 175 grader, varmluft.

Riv skallen af alle limefrugterne. Pres derefter saften af alle 5 ned i et bæger. Hak basilikum groft (gem evt. lidt til pynt). Skær jordbær i kvarte.

Tag en skål og kom balsamico, sukker, jordbær og halvdelen af basilikum ned i. Bland det godt rundt og lad dine jordbær marinere.

Derefter skal der laves fyld, som skal bages. Tag en skål og bland din kondenserede mælk med æggeblommerne. Kom halvdelen af limesaften ned i og bland det godt sammen. Kom massen ned i tærteformen ovenpå dejen og bag den i 30-35 minutter på 150 grader, varmluft. Lad tærten køle af.

Nu skal der laves en masparpone/flødecreme. Tag en ny skål og kom mascarpone, det sidste limesaft og fløde op i. Pisk det i 2 minutters tid. Bland til sidst det sidste af den hakkede basilikum op i. Kom det op i en sprøjtepose med en tylle for enden (hvis du ikke har dette kan du sagtens bare smøre laget på). Lav dutter på tærten som du lyster.

Si dine jordbær og kom dem til sidst på kagen. Pynt med limeskal og basilikumblade.

Til sidst får du altså en tærte, med et lag af lime, et lag med mascarpone, fløde og friskhakket basilikum, toppet med balsamicojordbær og limeskal!

Er du frisk på også at lave kærlighedssnitter, så kig med her!

Velbekomme ♥



1 thought on “Jordbær- balsamico- basilikum- limetærte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *