Julekrans m. butternutsquash, kylling og salvie

Julekrans m. butternutsquash, kylling og  salvie

Så er min julekalender startet! Glædelig første december og glædelig 1. advent. Jeg har glædet mig så meget til at dele min jul med jer! Jeg har gået og hygget mig rigtig meget her i november og lavet rigtig mange juleopskrifter til jer og ikke mindst en rigtig lækker julegave til en heldig, hvis I har lyst til at dele mit julekalender, så andre også kan få glæde af den ♥

Mit første bud på en juleopskrift er denne her fine krans ♥ Egentlig kan man jo variere fyldet som man vil og ikke mindst lave en lækker dressing til – det gjorde jeg eksempelvis – men selve kransen er bare så smuk og julet og vil gå rent ind i hjertet hos den/dem du serverer den for ♥

Julekrans med butternutsquash, kylling og salvie

Kunne du tænker dig at lave en vinterret, du ikke plejer at lave? Og måske endda overraske lidt på udseendet. Så er den her lige i skabet.
Forb. tid 1 t
Tilb. tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 lille butternutsquah
  • 1 stk kyllingfillet
  • 1 håndfuld salvie
  • 1 pakke butterdej
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 æggeblomme til pensling
  • 8 spsk revet parmesan til at strø over

Sådan gør du
 

  • Skær skrællen af dit butternutsquash. Skær det i tern og kom det i ovnen på 175 grader varmluft i 30 minutter. Kom hvidløg og salvie ved og hæld olivenolie udover.
  • Steg samtidig din kylling på panden i ca. 20 minutter med olivenolie, salt og peber.
  • Udrul din butterdej og dej dejen op i 6 trekanter. Læg dem i en stjerne (se billedet under), så dejstykkerne overlapper hinanden. Sørg for at selve cirklen ligger på bagepapir.
  • Hvis du ikke synes der er nok dej til selve cirklen, hvor fyldet skal ligge, så tag lidt af dejen fra "armene" og lig det i cirklen.
  • Fordel butternutsquah, kylling, salvie, hvidløg og halvdelen af parmesanen udover dejen – dog kun i cirklen og ikke på "armene". Se billedet under.
  • Fold "armene" over og ind under fyldet, så du opnår en flot julekrans.
  • Pensl dejen med din æggeblomme og drys med parmesanost.
  • Bag din din julekrans i ovnen på 170 grader i ca. 30 minutter. Lav imens din yndlingsdressing.
  • Velbekomme ♥
Keyword julekrans

Julekrans uden fyld:

Julekrans uden fyld

Julekrans med fyld:

Julekrans med fyld

Julekrans klar til ovnen:

Julekrans klar til ovnen

Vil du se resten af min julekalender? Så følg godt med – måske der kommer opskrifter på lidt af hvert. Sidste år kom jeg med opskriften på mit yndlingskonfekt. Nemlig dem her

Min julekalender findes her.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *