Kæmpe kanelsnegl – 1 stor, i pandestørrelse

Kæmpe kanelsnegl – 1 stor, i pandestørrelse

Hvad er bedre end én kanelsnegl? EN KÆMPE KANELSNEGL! Sådan en rigtig snasket én, som man faktisk kan spise som en kage og dele med mange.

Strategi

Jeg har fundet en genial strategi til at finde venner her i Dubai… Jeg bager mig bare til dem… #Nemt… Ej, haha. Vi har en fotograferings opgave i gang, i et fag jeg har på studiet. Det går ud på at vi skal fotografere noget, der skal symbolisere os på en eller anden måde. Det oplagte valg var selvfølgelig madlavningen – men egentlig også det perfekte valg, synes jeg. Så kan jeg øve mine fotograferings skills, men det var også en god måde at vise noget af mig selv på, uden at blive for personlig…

Vi havde så en studiedag i en såkaldt blackbox, hvor vi skulle skyde nogle billeder. Ret cool, faktisk! Og det øverste billede her kom eksempelvis ud af det. Alle mine medstuderende kom snigende, så snart de så at jeg havde medbragt kage… ♥ Mad bringer altså mennesker sammen, uanset, hvor forskellige vi ellers er… Og det er den historie, jeg vil fortælle i mit projekt, i det fag.

At vi kan dele vores baggrund, rødder og kultur gennem mad… Og at mad er noget at det mest universelle, der findes, fordi det er roden til overlevelse… Det tænker jeg at forsøge at vise i billeder ♥ Et smukt budskab, som betyder meget, når man bor i et land med mange forskellige kulturer og nationaliteter.

Du skal bruge til én stor kanelsnegl i pandestørrelse:

Til dejen:

  • 2 dl mælk
  • 8 gram tørgær eller 25 g gær
  • 1 æg
  • ½ dl olivenolie
  • 80 g sukker
  • 1 tsk salt
  • ca. 475 g hvedemel (prøv dig frem mellem 450 og 475 g)

Fyldet:

  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 spsk kanel

Glasur:

  • flormelis
  • vand

Sådan laver du én kæmpe kanelsnegl:

Varm mælken op i en gryde eller i mikroovnen til det er lunt. Kom det op i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt ægget, olien, saltet og sukkeret. Rør det godt sammen, enten på en røremaskine eller i hånden.

Kom mel i lidt efter lidt. Når dejen har samlet sig, ælt da 5-10 minutter længere. Sæt dejen til hævning i en time, et lunt sted – under et viskestykke.

Når dejen er hævet færdigt ruller du den ud med en kagerulle, på et meldækket bord. Rul den godt ud – den skal blot være nogenlunde kvadratisk og tynd. Smør fyldet på hele dejfladen med en dejskraber og rul den sammen.

Skær 2 cm tykke skiver at kanelrullen, som ville du gøre det med kanelsnegle. Skær så mange du kan få.

Tag en pande og beklæd den med bagepapir.

Læg en kanelsnegl i midten af panden. Tag derefter den næste snegl og rul den uden om den første snegl, således:

Når snegl nummer 2 ender, tager du din tredje snegl og starter, der hvor nummer 2 sluttede. Sådan bliver du ved, til der ikke er flere snegle.

Når du er færdig skulle det gerne se således ud:

Stil din kæmpe kanelsnegl til hævning i en halv time.

Sæt din ovn på 175 grader, varmluft. Når din kæmpe kanelsnegl er færdig med at hæve, sætter du den i ovnen i ca. 15 minutter. Den skal blot have fået en gylden overflade.

Nu er din kæmpe kanelsnegl færdig og så nu kan du gøre den snasket med en masse glasur! Vand og flormelis blandes blot i den mængde du ønsker – det er jo meget forskelligt og ikke så besværligt ♥

Velbekomme og rigtig mange tak for at følge min opskrift og ikke mindst læse med – det gør mig utrolig glad ♥

Har du nogensinde prøvet at skifte din kanel ud med kardemomme? Uanset svaret, så tjek lige denne her uimodståelige opskrift.

Den bedste kanelsnegl jeg nogensinde har spist, var i Svendborg gågade… Fuldstændig fantastiske! Jeg mindes, at der også var noget andet i – måske marcipan. Man fik dem I et meget lille bageri – er der nogle der ved, om det stadig eksisterer? ♥



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *