Kikærtekarry – en budgetvenlig, kødfri og skøn ret

Kikærtekarry – en budgetvenlig, kødfri og skøn ret

Her kommer den første ret i rækken på mit nye tiltag, nemlig budgetvenlig og lækker mad! Jeg har selv været single på SU en gang og det er sørme ikke nemt altid at få det hele til at løbe rundt, når man ikke har alverden mellem hænderne og madglad på samme tid!

Kikærtekarry – mit første bud

Mit første bud på er budgetvenlig og lækker ret er denne her kikærtekarry… Her møder råvarer på dåse friske råvarer i en lækker kombination. Jeg bruger hele 3 dåseråvarer, men ikke den slags, hvor man tænker “Føj for den lede, hvorfor købte du det ikke friskt?” – Nej, mere den slags som tilhører ethvert køkken, men som er billige at købe. Det er nemlig kikærter, kokosmælk og flåede tomater…. Alt sammen noget som rent faktisk er lækkert fra dåse.

Derudover har jeg valgt at lave en ret som har fokus på smag – med en masse skønne, smagfulde krydderier! Karry, spidskommen og korianderfrø… HAPS!

En kødfri kikærtekarry

Lidt atypisk mig er retten kødfri – min mand (og egentlig også jeg selv) er meget til, at der bare er en eller anden form for kød i retten… Om det så er sprød serrano eller lidt kylling – simpelthen for at blive mætte – men jeg må jo sande at kød er dyrt (virkelig ikke budgetvenligt)! Og ikke særligt miljøvenligt… Så de fleste rette i løbet af ugen er faktisk uden kød… Dog kan man selv adde noget, hvis man lyster ♥

Kikærterkarry

Kikærtekarry, en budgetvenlig, lækker og kødfri opskrift
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 1 dåse kikærter
 • 1 dåse flåede tomater
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 rødløg
 • 2-3 spsk karry
 • 1 spsk spidskommen
 • 1 spsk korianderfrø kan udelades
 • 1 håndfuld spinat
 • 1 bundt koriander
 • 2 dl ris
 • 2 spsk olivenolie
 • salt & peber

Sådan gør du
 

 • Opvarm olivenolie i en en stor gryde. Skær rødløg og steg det i et par minutter i gryden. Kom krydderne (karry, korianderfrø og spidskommen) op i og bland det godt rundt.
 • Kom kikærter, flåede tomater og kokosmælk op i gryden. Lad retten simre i et kvarters tid, indtil retten er kogt ind og blevet lidt tykkere i konsistensen.
 • Kog i mens risene efter anvisningen på pakken. (2 dl ris til 3 dl vand).
 • Tag din kikærtekarry af varmen og kom en håndfuld spinat i.
 • Anret først dine ris, dernæst din kikærtekarry og pynt af med koriander.
 • Velbekomme ♥

Som beskrevet ovenover var dette kun den første ret i rækken, hvilket altså betyder at jeg vil overøse jer med budgetvenlige retter i denne uge! Så følg med…
Hvis du alligevel ikke kan vente (og er mega vild med retter, med mange krydderier), så tjek min opskrift på Dhal ud her.

Huske også at følge mig på Instagram – tak for at læse med ♥Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *