Kikærtesalat

Kikærtesalat

Jeg freaking elsker sprøde, pandestegte kikærter med krydderier! Kunne sagtens spise dem som snacks – det burde jeg faktisk gøre noget oftere…
Nå, men jeg har længe gerne ville lave en salat, hvori de indgik. Så her kommer der en lidt eksotisk salat med nogle lidt mere spændende råvarer, som ikke (altid) finder vej ned i kurven hos mig og sikkert de fleste andre.

Jeg synes kikærter er en dejlig bælgfrugt. Den smager dejligt og mulighederne med dem er jo uendelige… Det er ikke fordi den “kun” hører til i ét slags køkken. For eksempel ville jeg både benytte dem, hvis jeg lavede thai eller mexicansk. Super lækkert – og hummus og falafel er jo heller ikke helt tosset…

BONUSINFO: Jeg fandt modne papaya i Føtex.

Til denne kikærtesalat skal du bruge (frokost til to):

  • en dåse kikærter
  • 6 små meget små gulerødder (jeg købte dem med top).
  • 1 granatæble
  • en håndfuld koriander
  • røget paprika
  • 2 spsk olivenolie

    Dressing
  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 store spsk peanutbutter
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk fiskesauce
  • saft fra en halv lime
  • et nip salt

Fremgangsmåde:


Dræn kikærtedåsen for vand. Kom kikærterne op på en varm pande med olivenolie og røget paprika. Når de er gyldne tages de af varme. Det tager ca. 5 minutter.

Skær papaya og gulerødder i helt fine stængler.

Bank hårdt hele vejen rundt på granatæblet. Skær det over og brug hænderne til at vride væggene med granatæblekernerne fri. Kom kernerne over i en skål.

Tag en gryde og kom kokosmælken op i. Kom derefter de resterende ingredienser i og rør det godt ved lav til middel varme.

Tag et fad eller en skål og fordel papaya og gulerodstængler ud over. Kom derefter granatæblekerner på. Drys de ristede kikærter ud over. Hæld dressingen over og pynt med lidt koriander.

Velbekomme ♥

Er du i det asiatiske hjørne? Så hop over og tjek min opskrift på bao! ♥



1 thought on “Kikærtesalat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *