Klassisk boller i karry

Klassisk boller i karry

Den her opskrift er den nemme udgave af boller i karry og verdens bedste udgave af boller i karry. Den betyder virkelig meget for mig! 1: fordi det var den første ret jeg nogensinde lærte at lave og 2: fordi, da jeg gik i børnehave var der én dag om ugen, hvor vi fik varm mad. Alle de andre børns livret var spaghetti med kødsovs, mens min var boller i karry – så der var altid viiirkelig dårlig stemning, når det var min tur til at bestemme, hvad vi skulle at spise på den varme maddag. Jeg er altså gået igennem ild og vand for den her ret! Jeg elsker den stadig og jeg kan stadig den dag i dag ikke fordrage spaghetti bolognese – på trods af at jeg virkelig ikke er kræsen og at ALLE andre i verden kan lide det 😀

Jeg har lavet det utallige gange med min mor, det var også hende der lærte mig at lave boller i karry. Det er også altid det jeg bestiller, når jeg skal spise hos min mormor og hendes mand – så laver hun ris og boller og jeg laver sovsen. Min rigtig gode veninde og jeg havde også boller-i-karry-tirsdag som tradition, før hun tog ud at rejse. Det er en rigtig hygge-ret! ELSKER DET!

Du skal bruge:

Til sovs:

– 2 spsk hvedemel

– mælk (Ca. 4 dl)

– 1 spsk smør

– karry

– salt og peber

Til fars:

– 500 g kalv/flæsk

– 2 løg

Andet:

– ris

– evt. kørvel eller andet grønt til at få det til at se lidt indbydende ud 😀

Start med at skære dine løg fint og bland det sammen med kødet – kom lidt salt og peber i. Form bollerne i den størrelse du ønsker. Kom dem i en gryde med kogende vand og kog dem i 20 minutters tid – flæk evt. én bolle og se om de er gennemkogte. Kog risene efter anvisningen på pakken.

Denne karrysovs er en opbagt sovs. Kom smør i en gryde og lad det smelte ved middelhøj varme. Nu kan du ikke længere gå fra gryden. Tilsæt derefter melet og et par teskefulde karry. Nu klumper melet sammen med smøret. Tilsæt et skvæt mælk og pisk til klumperne er rørt ud. Om lidt vil massen tykne. Når det er blevet tykkere tilsætter du endnu et kvæt mælk. Gentag samme proces til den ønskede tykkelse og mængde. Smag til med karry, salt og peber.

Anret efter ønske. Evt. med ris i bunden, boller ovenpå og sovsen til sidst. Pynt med kørvel, hvis du lyster – det er slet ikke nødvendigt.

Velbekomme ♥Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *