Koldhævede brunchboller

Koldhævede brunchboller

Jeg har haft en lang periode, hvor jeg har stået op og manglet morgenmad… Virkelig dumt… For så har jeg været nødsaget til at nappe et eller andet dyrt og fesent to-go på min vej. Så jeg satte mig forleden dag, meget sent, for at smække en omgang boller sammen, som kunne stå natten over, så de blot kunne smækkes i ovnen morgenen efter.

De her brunchboller er perfekte til en sommerhustur! Hvad er mere hyggeligt end lige at hoppe i køkkenet om aftenen efter den sidste film – vågne dagen efter – smække dem i ovnen og så dufter der bare af hjemmebag i hele hytten. YES SIR!

De er dog også gode til den travle hverdag eller en hyggelig regnvejrsdag.

Du skal bruge (til ca. 9 brunchboller):

  • 15 g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 3 dl hvedemel
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl rugmel
  • 1 spsk honning
  • et nip salt
  • en håndfuld græskarkerner

Tag en skål og kom vandet op i og rør gæren i.

Kom havregryn i og derefter salt og honning. Bland rugmel og hvedemel i lidt efter lidt med en ske. Dejen vil være som tyk havregrød og skal ikke være en fast dej. De skulle gerne se sådan her ud:

Lad dejen hæve natten over i køleskabet.

Næste morgen tænder du ovnen på 200 grader, varmluft.

Del bollerne i ca. 9 stykker og kom græskarkerner på.

Bag bollerne i 15-20 minutter.

Hvis du skærer dine brunchboller over, når de er varme vil der sidde lidt dej på brødkniven. Det er helt normalt og på grund af havregrynene. Det smager hammergodt alligevel – så ingen bekymringer der.

Velbekomme ♥

Skal du prøve noget nyt? For eksempel gule solskinsboller? Så klik her. De er helt fantastiske og du bliver simpelthen i dejligt humør med det samme, på grund af deres farve.



1 thought on “Koldhævede brunchboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *