Lilla boller med rødkål – undgå madspild

Lilla boller med rødkål – undgå madspild

Jeg bliver glad, når mad er farverig. Derfor eksperimenterer jeg tit med farver i køkkenet. Denne gang havde jeg lyst til at eksperimentere med naturligt farvede boller. Lilla boller lavet på rødkål! Jeg synes de er så eventyrlige at se på og de leder nemt tankerne hen på noget fantasifuldt, såsom drager!

Godt trick og ingen madspild

Det her ville være et rigtig godt trick til at gemme en masse gode vitaminer for dine børn. Bollerne smager ikke af rødkål og det er nemt at finde på en hyggelig og sød historie at servere sammen med dine drageæg!

Desuden er det svært at få brugt et helt hoved op af rødkål…. Så hver gang jeg har købt et til at lave noget andet, laver jeg altid den her opskrift, for at bruge hovedet op – smart ikke?

Ingredienser til lilla boller

Du skal bruge (til 16 lilla boller):

– 5 dl hvedemel + lidt ekstra

– 5 dl fuldkornshvedemel

– 4 dl lunkent vand

– 2 håndfulde frisk rødkål

– 1 dl hvide sesamfrø

– 1 pakke gær

– en knivspids salt

– evt. Græskarkerner til overbollen

Fremgangsmåde – Lilla boller

Start med at skære din rødkål. Når der er skåret nok til, at du har 2 håndfulde, kommer du det i din foodprocessor sammen med dine sesamfrø og 1½ dl vand. Blend det godt i et par minutter.

Tag en skål og hæld 2½ dl lunkent vand i. Kom derefter gær i og bland det godt.

Tag din rødkålsblanding og kom det over i skålen med gær og vand. Bland saltet med melet og tilsæt derefter det lidt efter lidt. Ælt den godt – helst med hænderne!

Når din dej er blød og ikke længere klistrer er den good to go – stil den nu til hævning i en time, et dejligt lunt sted.

Efter hævning deler du din smukke, lilla dej i 16 lige store stykker. Når du har delt dem op, kan du begyndte at forme dem. Sørg for at bruge dine kræfter, når du former dem – så de bliver helt runde.

Nu skal de efterhæve i en halv time i et lunt sted i 30 minutter.

Du kan pensle dine boller med vand eller olivenolie – det går lidt udover farven, hvis du pensler med æg.

Pynt dem evt. Med græskarkerner.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft og bag dine lilla boller i 12-15 minutter.

Ud af ovnen kommer de flotteste DRAGE-ÆG!!!! Eller bare lilla boller ♥

Hvad med gule boller? Vil du også prøve det? Så tjek dem her! 

Nyd dem! De er desuden frysevenlige.

Velbekomme ♥

Har du lavet denne opskrift? Vis mig dine flotte drageæg! ♥ Det ville gøre mig så glad! Du kan enten gøre det ved at nævne mig på instagram ved at skrive @madmille eller hashtagge #drageæg eller #madmille ♥


Related Posts

Hasselnøddesmør

Hasselnøddesmør

Det her er den lækreste opfindelse nogensinde til morgenmad – hasselnøddesmør! Det kan bruges på skyr, på grød, som pålæg, i desserter og så videre… Hvis du aldrig har smagt det, så gør det – for din egen skyld! Du skal bruge: – 3 dl […]

TOPPINGS M. HAVTORN, GRANATÆBLE, STIKKELSBÆR OG SALTKARAMEL

TOPPINGS M. HAVTORN, GRANATÆBLE, STIKKELSBÆR OG SALTKARAMEL

Jeg elsker morgenmad! Og jeg er typen som slet ikke kan begynde min dag, hvis jeg ikke har fået det. Dog er det meget forskelligt, hvad jeg spiser til morgenmåltid. I nogle perioder spiser jeg havregrød, kold chiagrød eller skyr og andre gange er jeg […]



3 thoughts on “Lilla boller med rødkål – undgå madspild”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *