Luciaboller – smukke og gule boller med safran

Luciaboller – smukke og gule boller med safran

Luciaboller

Smukke, gule safranboller med rosiner i pølseenden.
Forb. tid 1 t 30 min
Tilb. tid 20 min
Ret Dessert, Snack
Køkken svensk
Antal 8 store luciaboller

Ingredienser
  

  • 1 g safran Hvis du elsker safran! Hvis du hurtigt synes det kan blive for meget i smagen, så kom kun et halvt gram i…
  • 2 spsk mælk
  • 25 g gær
  • 50 g smeltet smør
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mælk
  • 2 dl sukker
  • 12 dl mel
  • 1 æggeblomme
  • 16 rosiner

Sådan gør du
 

  • Lav en lille åben pakke af staniol og kom safran ned i den. Læg den på panden. På den bliver bliver krydderiet aktiveret. Sæt panden på medium varme og lad det stå i et par minutter. Tag din staniolpakke af varmen og smelt derefter smørret i panden. Lad det køle af.
  • Knus dine safrantråde, enten i en morter eller med fingerspidserne og kom det op i en skål med et par spiseskefulde mælk. Lad det stå og trække i en times tid.
  • Lun lidt mælk på lav varme i en gryde og tilføj sukkeret. Lad blot sukkeret smelte og tag blandingen af varmen. Kom blandingen over i en ny skål (du kan både ælte eller bruge røreskål) og rør gæren ud heri.
  • Tilføj ægget, saltet, smørret, olien og din safranmælk. Bland det godt sammen. Kom derefter mel i, lidt efter lidt. Dejen skal være blød, men ikke klistret, når den er færdig. Ælt den godt og lad den hæve tildækket i en time.
  • Drys lidt mel udover et bord og del dejen op i 8 klumper og rul dem ud til 8 lange pølser. De må gerne være lidt tynde i det, da de hæver op i ovnen.
  • Form hver dejpølse til et 'S'. Pensl bollerne med en æggeblomme og stik en rosin i hver pølseende.
  • Kom alle luciaboller op på en bagepapirsbeklædt bageplade og bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter på 175 grader varmluft.
  • Lad bollerne køle lidt af, før du sætter tænderne i dem… Det gør altså ondt at gøre det med det samme, skulle jeg hilse at sige.
  • Velbekomme ♥
Keyword julebag, luciaboller


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *